Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočivaOna ne treba da stoji dugo pre nego što počnete proces konzervisanja....
19. dec.
Čuvanje i konzerviranje pečurakaKada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene....
24. april
Konzerviranje i čuvanje tikvicaIz tog razloga veliki broj domaćica želi da ima konzervirane tikvice koje mogu da koriste i tokom hladnih zimskih meseci. Evo ideja kako tačno da ih čuvate....
27. jul
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje isečenih limuna
Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
27. feb.
Čuvanje i konzerviranje špargleAko želite da čuvate špargle duže vreme, najbolja opcija je da ih konzervirate. Na taj način ćete zaista dugo moći da sačuvate njihove ukusne kvalitete i da ih koristite kada vam zatrebaju....
31. januar
Vrste sočiva. Sve o sočivuAko želite da vam sočivo duže traje, onda ga čuvajte na suvom, hladnom i tamnom mestu, gde ono neće imati dodira sa vlagom, jer sočivo može lako proklijati....
22. januar
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleEvo i nekoliko recepata za konzerviranje cvekle:
1....
15. maj
Salata od sočiva i leblebijeSočivo oprati i skuvati pazeći da se ne prekuva. Ocediti i sjediniti sa svim navedenim sastojcima.
Dobro izmešati, rashladiti i poslužiti uz feta sir ili neki drugi sir po izboru....
22. feb.
Čorba od sočiva i pečurakaStavite sočivo u šerpu, pokrijte vodom i stavite da provir. Procedite kroz cediljku, operite pod tekućom hladnom vodom.
Vratite sočivo nazad u šerpu. Sipajte oko litar vode....
28. januar
Supa od sočiva i spanaćaMešamo i ostavljamo ukusnu supu od sočiva da se kuva otprilike 20-23 minute, dok se sočivo ne "raspukne"....
26. maj
Supa od sočiva i tikvicaZačinjava se solju, alevom paprikom, čenom belog luka, sitno isečenim korenom đumbira i ostavlja se da se kuva dok sočivo ne bude gotovo.
Na kraju posipamo ukusnu supu od sočiva čubrom i isečenim peršunom....
22. maj
Ćuftice od sočiva i spanaćaVegan ukusne prolećne ćuftice od sočiva, spanaća i zelja, odgovarajuće za uskršnji post, dijetetski meni, piknik itd. Odlična raznolikost u zdravoj kuhinji.
Potopimo oprano braon sočivo na bar pola saqta....
09. maj
Musaka od sočiva i pečurakaU nju se sipa i sočivo, koje se takođe raspoređuje ravnomerno.
Posipa se začinima. Odvojeno se umute jaja, kiselo mleko, brašno i u smesu se dodaje prstohvat soli....
21. dec.
Čorba od sočiva i bulguraSočivo se kuva oko 30 minut, kad se u njega dodaje bulgur. Ostavlja se da vri oko 30 minuta.
Zaprži se luk i ljuta paprika, koje se prebacuju u sočivo i bulgur. U sredinu se sipaju paradajz sos i kiselo mleko....
16. jun
Ćuftice od sočiva u rerniĆuftice od sočiva u rerni možete poslužiti uz salatu ili mlečni sos....
08. mart
Ćuftice od sočiva s kačkavaljemSočivo se natopi na jedan sat i kuva se sa malo soli zajedno sa šargarepom. Nakon što su gotovi, dva sastojka se prebace zu posudu i dodaju se ovsene pahuljice i jaje....
07. januar
Supa od sočiva i piletineOstavljamo batak da se ohladi, a u vreo bujona sipamo sočivo oprano u nekoliko voda.
U posebnom tiganju, u ulju brzo pravimo zapršku od isečenog luka i izrendane šargarepe. Dodajemo biber i brašno....
06. jul
Konzerviranje boranijeOperite dobro boraniju, očistite je i nasecite na komade oko 2-3 cm.
Napunite teglu od 800 g boranijom i dodajte so. Dolijte vodu do vrha, zatvorite tegle i kuvajte ih desetak minuta.
Izvadite tegle pažljivo ih okrenite...
29. sep.
Seoska janija od sočiva u đuvečariPotopite sočivo i prelijte bujonom od mesa. U njega dodajte proprženo povrće, šargarepu, celer, suvu papriku, čubar, alevu papriku i beli luk....
23. januar
Janija od sočiva u glinenoj đuvečariSipajte zapršku i sočivo i pospite nanom. Zapecite još deset minuta.
Janija od sočiva u glinenoj đuvečari je gotova!...
04. dec.
Vegan kari od sočiva i bundevePoslužite vegan kari sa sočivom i bundevom u tanjirima i pospite ga korijanderom....
09. jul
Ćuftice od crvenog sočiva i bulguraNek vam je ukusno uz ove ćuftice od crvenog sočiva i bulgura....
31. jul