Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočiva
22. januar
Čuvanje sočiva Pakovanje sočiva čuvajte u zatvorenoj posudi ili na hladnom i suvom mestu do godinu dana....
Proteinski umak od pasulja, sočiva i cvekleProteinski umak od pasulja, sočiva i cvekle
17. jun
U posudu moćnog blendera ili nutribuleta sipamo šolju oceđenog belog pasulja iz tegle, šolju skuvanog braon sočiva i 2-3 kašike susamovog tahinija....
Posni kroketi od pasulja, sočiva i krompiraPosni kroketi od pasulja, sočiva i krompira
18. dec.
U posudi pomešamo praziluk, pirinač, izgnječen skuvan krompir, isečenu na sitno skuvanu šaragrepu, skuvano sočivo i pasulj. Solimo po ukusu i dodajemo isečen svež peršun....
Čuvanje i konzerviranje pečurakaČuvanje i konzerviranje pečuraka
24. april
Kada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene. Isto je i sa konzumacijom - ne ostavljajte previše dugo u frižideru...
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje i konzerviranje limuna
27. feb.
Čuvanje isečenih limuna Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
Konzerviranje i čuvanje tikvicaKonzerviranje i čuvanje tikvica
27. jul
Iz tog razloga veliki broj domaćica želi da ima konzervirane tikvice koje mogu da koriste i tokom hladnih zimskih meseci. Evo ideja kako tačno da ih čuvate....
Čuvanje i konzerviranje špargleČuvanje i konzerviranje špargle
31. januar
Vaše konzervirane špargle su spremne. Ako želite da budu sveže, treba da znate da u frižideru mogu da izdrže i do 4 dana, ali moraju da budu natopljene vodom. Druga opcija za čuvanje špargli je zamrzavanje....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Ako želite da vam sočivo duže traje, onda ga čuvajte na suvom, hladnom i tamnom mestu, gde ono neće imati dodira sa vlagom, jer sočivo može lako proklijati....
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija
05. maj
Možete da pripremite zrna leblebija na način na koji se priprema pasulj. Kad pripremate sočivo, thnologija s paradajz pireom je ista kao kod pasulja - on se dodaje kad sočivo omekša....
Salata od pasulja i sočivaSalata od pasulja i sočiva
18. feb.
U posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka. Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Salata od sočiva, pirinča i graškaSalata od sočiva, pirinča i graška
12. mart
U posudi pomešamo kuvano sočivo sa graškom, pirinčem, kukuruzom i sitno iseckanim mladim lukom. Začinimo sokom od limuna, maslinovim uljem i so po ukusu....
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleSaveti za čuvanje i konzerviranje cvekle
15. maj
Evo i nekoliko recepata za konzerviranje cvekle: 1....
Supa od sočiva i spanaćaSupa od sočiva i spanaća
26. maj
Mešamo i ostavljamo ukusnu supu od sočiva da se kuva otprilike 20-23 minute, dok se sočivo ne "raspukne"....
Supa od sočiva i tikvicaSupa od sočiva i tikvica
22. maj
Začinjava se solju, alevom paprikom, čenom belog luka, sitno isečenim korenom đumbira i ostavlja se da se kuva dok sočivo ne bude gotovo. Na kraju posipamo ukusnu supu od sočiva čubrom i isečenim peršunom....
Ćuftice od sočiva i cvekleĆuftice od sočiva i cvekle
09. maj
Počinjemo da oblikujemo ćuftice od sočiva....
Ćuftice od sočiva i spanaćaĆuftice od sočiva i spanaća
09. maj
Vegan ukusne prolećne ćuftice od sočiva, spanaća i zelja, odgovarajuće za uskršnji post, dijetetski meni, piknik itd. Odlična raznolikost u zdravoj kuhinji. Potopimo oprano braon sočivo na bar pola saqta....
Čorba od sočiva i pečurakaČorba od sočiva i pečuraka
28. januar
Stavite sočivo u šerpu, pokrijte vodom i stavite da provir. Procedite kroz cediljku, operite pod tekućom hladnom vodom. Vratite sočivo nazad u šerpu. Sipajte oko litar vode....
Ćuftice od sočiva s kačkavaljemĆuftice od sočiva s kačkavaljem
07. januar
Sočivo se natopi na jedan sat i kuva se sa malo soli zajedno sa šargarepom. Nakon što su gotovi, dva sastojka se prebace zu posudu i dodaju se ovsene pahuljice i jaje....
Supa od sočiva i piletineSupa od sočiva i piletine
06. jul
Ostavljamo batak da se ohladi, a u vreo bujona sipamo sočivo oprano u nekoliko voda. U posebnom tiganju, u ulju brzo pravimo zapršku od isečenog luka i izrendane šargarepe. Dodajemo biber i brašno....
Ćuftice od sočiva u rerniĆuftice od sočiva u rerni
08. mart
Ćuftice od sočiva u rerni možete poslužiti uz salatu ili mlečni sos....
Salata od sočiva i leblebijeSalata od sočiva i leblebije
22. feb.
Sočivo oprati i skuvati pazeći da se ne prekuva. Ocediti i sjediniti sa svim navedenim sastojcima. Dobro izmešati, rashladiti i poslužiti uz feta sir ili neki drugi sir po izboru....
Čorba od sočiva i bulguraČorba od sočiva i bulgura
16. jun
Sočivo se kuva oko 30 minut, kad se u njega dodaje bulgur. Ostavlja se da vri oko 30 minuta. Zaprži se luk i ljuta paprika, koje se prebacuju u sočivo i bulgur. U sredinu se sipaju paradajz sos i kiselo mleko....
Musaka od sočiva i pečurakaMusaka od sočiva i pečuraka
21. dec.
U nju se sipa i sočivo, koje se takođe raspoređuje ravnomerno. Posipa se začinima. Odvojeno se umute jaja, kiselo mleko, brašno i u smesu se dodaje prstohvat soli....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeKonzervisanje paradajza za kuvanje
06. avgust
Čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Umesto boca možete da koristite i tegle....
Janija od sočiva a la ZvezdevJanija od sočiva a la Zvezdev
05. sep.
Janija od sočiva a la Zvezdev je gotova....