Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!
21. avgust
Skoro svako voli krompir pire, ali ne znas vako kako da ga pravilno napravi. Niko se neće radovati ako je lepljiv, hladan ili bezukusan. Ako izbegavate sledeće greške, vaši bližnji će vas terati da im ga stalno spremate....
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Mnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima. U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?
04. feb.
Pažljivo žvaćite svoju hranu Eksperimenti su dokazali da ako žvaćete hranu otprilike 40 puta možete malo da smršate bez da promenite svoje navike u ishrani....
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaŠta ne treba da jedete tokom dojenja
31. januar
Stoga je potrebno raditi isto kao i sa medom – pratiti reakciju bebe i ako je nemirna ili se pojave simptomi, na primer dijareja, ove plodove treba izbaciti iz ishrane....
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Kod normalnog rada uređaja on realno radi samo 10.15% od vremena, ali ako počnete da stavljate redovno vruće stvari, on tako bukvalno počinje da se muči i da radi duže....
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
24. okt.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove? Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?
15. maj
Ona takođe sadrže mnogo zdravih proteina i predstavljaju hranu za jak imunitet. Flavonoidi Pomorandže, grejpfruti, limunovi i limeta sadrže flavonoide koji jačaju imuni sistem....
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuHrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču
22. okt.
Ali, postoji i takva hrana koja ne može da se zamrzava u frižideru, zato što se njihovi kvaliteti ukusa menjaju. Osim toga, postoji hrana koja može da bude štetna za zdravlje nakon stajanja u zamrzivaču....
Šta da radite ukoliko vam je metabolizam sporŠta da radite ukoliko vam je metabolizam spor
26. feb.
Konzumirajte ljutu hranu Pikantna hrana dokazano pomaže u aktiviranju ovih procesatako što osim toga vaše telo proizvodi više adrenalina, a na taj način se ubrzana i samo sagorevanje dosadnih masnoća....
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamo
16. mart
Aromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %). Generalno teobromin deluje...
Šta da pojedete kada vas mori glad - 10 niskokaloričnih predlogaŠta da pojedete kada vas mori glad - 10 niskokaloričnih predloga
01. maj
Ako ste na nekoj dijeti ili nekom režimu ishrane prema kojem treba da gladujete 8 sati ili više, i na početku ste, verovatno se teško borite sa osećajem gladi. Ona će vas definitivno pratiti dok se ne naviknete. Nije...
Šta jesti kada imate hemoroide?Šta jesti kada imate hemoroide?
29. mart
Razlozi za pojavu hemoroida su hronična opstipacija - povećanje cirkulacije i pritiska u rektumu, trudnoća i porođaj, statičan način života, zloupotreba alkohola, povećana fizička aktivnost, pikantna hrana koja iritira...
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuKako da jedemo mango i šta ne znamo o njemu
22. feb.
Mango kod nas nije toliko popularan, ali on spada u voće koje se najiše konzumira u svetu. Dokazano je da se mango konzumira do 10 puta više od jabuka i 3 puta više od banana. Kod nas se konzumira manje, jer se o njemu...
Šta da radimo, ako prejedemo?Šta da radimo, ako prejedemo?
20. april
Svakome može da se desi da pretera sa hranom, naročito posle praznika, kada poslastice i iskušenja vrebaju na svakom koraku. Pitanje je šta da radimo, kada semo već poremetili režim ishrane i preterali sa jelom....
Kada masna hrana... topi kilograme?Kada masna hrana... topi kilograme?
17. april
Možda izgleda neverovatno, ali je istina - masna hrana ponekad dovodi do topljenja kilograma. Razlog je to što iako je hrana kalorična, daleko je hranljivija. Osim toga, masna hrana je i korisna za zdravlje....
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!
08. maj
Slatkiši Slatkiši i šećer su takođe hrana na koju treba da zaboravite ako imate više od 40 godina....
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Čaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja. Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?
05. okt.
Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim. Kada dođe vreme da se pripremi kolač, svako poseže za jednim od...
Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?
20. sep.
Koliko često zaboravljmo da je čajnik već vreo duže vreme i da se voda u njemu ohladila, zato što mi ne možemo da se odvojimo od naše omiljene emisije ili serije? Uključujemo ponovo i ponovo prokuvavamo vodu u bokalu....
Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?
04. maj
Ako radite sa životinjskim želatinom, treba da rastvorite granule hladnom vodom, nakon toga treba pažljivo da ga rastopite na pari i da ga dodate smesi za želiranje....
Šta da radimo nakon obilnog obroka?Šta da radimo nakon obilnog obroka?
30. jun
Evo nekoliko saveta, šta se to dešava sa vašim telom, nakon što ste prejeli i šta da radite....
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?
18. jul
Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate. Najvažnije pravilo...
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Šta da radimo sa preostalim žumancima?
24. mart
Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer. U tim slučajevima,...