Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Omleti Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
Burek paprike sa paprikama iz tegleBurek paprike sa paprikama iz tegle
02. dec.
Punimo paprike sa nadevom, potopimo smesu za pohovanje i pržimo u ugrejanom ulju. Gotove burek paprike stavljamo na ubrus da se ocedi višak masti. Burek paprike sa paprikama iz tegle su veoma ukusne....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
Posni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikamaPosni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikama
29. nov.
Začinjava se solju, biberom i servira se sa isečenim peršunom. To je najukusniji posni paprikaš, probajte!...
Šta skuvati sa pečenom paprikom?Šta skuvati sa pečenom paprikom?
26. maj
Paprika je klasična figura u svetu kulinarstva. Ima vredne kvalitete ukusa, kao i koristan sastav, što ih čini odličnim proizvodom za pripremu zdravih ukusnih recepata. Šta skuvati sa pečenom paprikom?...
Šta da skuvamo za 5 minuta?Šta da skuvamo za 5 minuta?
30. jun
U njima možete pronaći italijanski alaminut sa piletinom i paprikom, Alaminut sa kobasicama i pečurkama i još mnogo toga....
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Drugi način da pripremite kinou za kuvanje - treba da je skuvate desetak minuta, nakon kojih je isperete dobro s vodom, da ode gorak deo od semena....
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Šta da skuvamo sa kiseljakom?
10. avgust
Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna. Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentrisana...
Karfiol sa paprikama u rerniKarfiol sa paprikama u rerni
06. april
Posipamo narendanim kačkavaljem i zapečemo karfiol sa paprikama u rerni....
Fritata sa paprikama i tikvicamaFritata sa paprikama i tikvicama
14. okt.
Po želji možete da dodate i drugo povrće kao što su šargarepe i brokoli....
Predjelo sa paprikama i patlidžanomPredjelo sa paprikama i patlidžanom
25. sep.
Isečemo paprike i patlidžan na krupno i propržimo ih u tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem. Dodajemo iseckan beli luk i promešamo. Sipamo u posudu i začinjavamo sirćetom, solju i biberom....
Omlet sa paprikama i paradajzomOmlet sa paprikama i paradajzom
10. januar
Sipamo umućena jaja i na tihoj vatri pržimo omlet, s vremena na vreme gurnemo viljuškom odozgo da ne ostane živ. Kad se jaja stegnu gotov je, skidamo sa vatre....
Salata sa paprikama i patlidžanomSalata sa paprikama i patlidžanom
03. maj
Servirajte sa mrvljenim sirom....
Kiš sa paprikama i pečurkamaKiš sa paprikama i pečurkama
23. feb.
Jaja se umute sa mlekom i začine solju i biberom. Kiš se peče u rerni na 220 stepeni 20 minuta, nakon čega se temperatura smanjuje na 160 stepeni i peče još 20 minuta....
Kobasice sa paprikama u lepinjiKobasice sa paprikama u lepinji
20. okt.
Kobasicu nasecite na komade i ispržite je u ulju dok ne promeni boju sa svih strana (oko 15 minuta)....
Teletina sa paprikama i kritarakijemTeletina sa paprikama i kritarakijem
14. okt.
Poređamo meso u tanjir i stavljamo kritaki sa paprikom, odozgo stavljamo struk peršuna....
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Pečene paprike s jajima Neophodni sastojci: pečena paprika, sir, 2-3 jaja, biber, ulje, malo soli, čubar Način pripreme: stavite ulje na dno posude za pečenje i poređajte paprike....
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Ovi proizvodi upijaju kapsacin koji se nalazi u ljutim paprikama i koji je razlog što se oljutite. Kod ljudi sa alergijama, ukoliko ljuta paprika padne na sluzokožu, može izazvati šok....
Šta da skuvate od ostataka hleba?Šta da skuvate od ostataka hleba?
16. januar
1
Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi. Od starog hleba koji vam ostane...
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni? Generalno, ovo povrće je veoma korisno i nezasluženo malo...
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Ako se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja. Gnezda od mlevenog mesa Potrebni sastojci...
Šta da skuvate sa sojom?Šta da skuvate sa sojom?
22. avgust
Napisano je stotine recepata sa sojom, koji sadrže univerzalnu biljku soju, uključujući: - miso; - tempeh; - sojino mleko; - tofu; - edamame. Lepota proizvoda od soje je u tome što su raznovrsni, jednostavni...
Šta da skuvamo sa kuvanim krompirom?Šta da skuvamo sa kuvanim krompirom?
04. sep.
svoje male krompire pa da ih propržite i poslužite posute alevom paprikom, ako volite ljutu hranu možete dodati čili papričice...