Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa preostalim žumancima?U tim slučajevima, svako se čudi šta da uradi sa preostalim žumancima. Preostala neiskorišćena žumanca mogu da se iskoriste za različite stvari, umesto da ih jednostavno bacite....
24. mart
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Međutim, često imamo višak špageta koje smo skuvali. Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo?
Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
06. dec.
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
28. mart
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Musaka sa špagetama od tikvicaPržite mleveno meso u tiganju sa zagrejanim uljem, ako što ćete u isto vreme mešati i sitniti meso. Dodajte povrće, a zatim so i biber. Dodajte paradajz pire sa šećerom....
16. april
Pileće grudi sa špagetama i marsalomServira se sa toplim špagetima i odozgo se stvljaju pileće grudi i kašike sosa....
02. dec.
Šta da spremite sa mlevenim mesomPosipajte preko preostali kačkavalj. Pecite u umerenoj rerni oko 40 minuta, a lazanju pokrijte folijom, kako ne bi zagorela odozgo....
22. sep.
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
28. avgust
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
02. sep.
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?
Generalno, ovo povrće je veoma korisno i nezasluženo malo...
23. jul
Sveža zelena salata sa zlatnim špagetama i graškomNeobično ukusna kombinacija sveže zelene salate sa italijanskim špagetama i graškom!...
07. feb.
Rolati od patlidžana sa špagetama i Marinara sosomRolate od patlidžana sa špagetima i Marinara sosom posipamo narendanim kačkavaljem i zapečemo 15 minuta....
19. nov.
Piletina sa špagetama i povrćem na kineski načinMeso isecite na komadiće i pomešajte ga sa marinadom.
Stavite u frižider, dok isečete povrće. Povrće isecite na tračice, ali nemojte da ga mešate.
Pomešajte sve sastojke za sos....
23. sep.
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeKorisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina.
Brašno od heljde se još uvek ne...
23. dec.
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesomPreostali luk krupno isecite i propržite dok ne omekša u masnoći. Dodajte brašno, alevu papriku i so. Na kraju dodajte paradajz pire, prelijte toplom vodom dok ne dobijete gust sos....
04. dec.
Šta da uradimo da kupus fermentira?Domaći kiseli kupus je nezaboravno ukusna i zdrava stvar, a sok od kupusa predstavlja božansveni eliksir.
Za fermentaciju kupusa treba unapred da pripremimo dovoljno duboku posudu, koja može dosta dobro da se zatvori...
31. mart
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Bez obzira da li se nalazite u nekoj balkanskoj, mediteranskoj zemlji ili negde u dalekim ruskim stepama, za trpezom je prihvaćeno, pored glavnog jela, poslužiti i razna mesna predjela – šunku, file, sudžuk, lukanku...
16. januar
Salata od pirinčanih špageta sa krastavcem i šargarepomSalata od pirinčanih špageta sa krastavcem i šargarepom je gotova....
17. mart
Mafini od špageta sa pršutom i sušenim paradajzomServirajte slane mafine tople sa prilogom po izboru.
Mafini od špageta sa pršutom i sušenim paradajzom su gotovi....
02. januar
Šta pripremiti sa Buratom?Sir je jedan od najpopularnijih mlečnih proizvoda i verovatno ima više varijacija od bilo kog drugog sličnog proizvoda. Razni tradicionalni sirevi sa svojim specifičnostima i kulinarskim karakteristikama nalaze se širom sveta...
29. nov.
Šta kuvati sa bundevom?Kada su u pitanju načini konzumiranja bundeve, odmah pomislimo na priču Elin Pelina Pečena bundeva. Zaista, pečena bundeva je neverovatan kulinarski užitak, koji vole i mladi i stari.
U stvari, bundeva daje mnoge mogućnosti...
14. nov.
Šta kuvati sa graškom?Od neverovatnih testenina, do kremastih supa, slanih pirea i brzih salata - uključivanje graška u vaša kulinarska remek dela je zdrav dodatak jelima u bilo koje godišnje doba. Bilo da je svež, smrznut ili čak konzerviran...
15. jul
Šta da napravimo od preostalih belanaca?Sa preostalim belancima možete pripremiti i različite maske za kosu. Belanca su u osnovi za masku za masnu kosu i u maskama za prihranjivanje.
Ovo je samo deo stvari koje možete da napravite od preostalih belanaca....
22. mart
Šta da skuvamo od preostalih šnicli?Ipak, preostale šnicle nisu razlog za zabrinutost, već motiv da date mašti na volju u da izrazite svoju kulinarsku fantaziju....
19. mart