Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka u tiganjuPastrmka u tiganju
15. jul
Ribe pažljivo očistite. Začinite ih smesom začina i presovanog belog luka, naprskajte sokom od limuna i pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite u frižider na 30-40 minuta. Riba se očisti i opere. Zagrejte maslac. Uvaljajte...
Pastrmka u crepuPastrmka u crepu
23. januar
Pastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
Pastrmka u rerniPastrmka u rerni
21. nov.
Posolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih. Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
Pečena pastrmka u marinadiPečena pastrmka u marinadi
20. maj
Pečenu pastrmku u marinadi poslužite sa salatom po izboru....
Dijetalna pastrmka u folijiDijetalna pastrmka u foliji
01. avgust
Posipamo origanom ili stavljamo grančicu začina ako imamo. Stavljamo začinjenu pastrmku preko šajbni paradajz. Limun sečemo na tanke šajbne. Pola njih stavljamo u stomak ribe, a drugu polovinu n aređamo doozgo....
Pastrmka u vinskom pohovanjuPastrmka u vinskom pohovanju
15. okt.
Smesa za pohovanje se sprema tako što se žumanca odvajaju od belanaca. Brašno se umuti sa žumancima, vinom i 150 ml vode u ujednačenu smesu. Ostavlja se 10 minuta. Belanca se mute sa solju u penu dodaju se u smesu sa žumancima...
Dijetalna pastrmka u rerniDijetalna pastrmka u rerni
12. januar
Tepsija se stavlja na srednju rešetku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pastrmke se peku otprilike 40 minuta....
Pečena pastrmka u rerniPečena pastrmka u rerni
18. dec.
Folija se sklanja i ribe se zapeku još 5 minuta samo na gornjem pečenju ili na grilu. Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom....
Pastrmka u sosu od maslacaPastrmka u sosu od maslaca
06. avgust
Ukrasite vašu pastrmku sa sosom od maslaca po želji i poslužite....
Jednostavna pastrmka s krompirićimaJednostavna pastrmka s krompirićima
20. maj
1
Pastrmke lepo oprati i osušiti ubrusom. Zatim ih lepo posoliti. Sitno iseckati 4 čena belog luka, šargarepu i peršun (2 kašike). Napuniti pastrmku navedenim sastojcima....
Pastrmka u testu na ruski načinPastrmka u testu na ruski način
02. avgust
Riba se očisti, iseče se na pola, odvoji se od kostiju i sklanja se koža. Rina se seče na parčiće, svako parče se potapa u ulje, poređa se u posudu za pečenje, preliva se sokom od limuna i ostavlja se 15 minuta. Žumanca...
Kalifornijska pastrmka u papiru za pečenjeKalifornijska pastrmka u papiru za pečenje
24. nov.
Serviramo sa omiljenim pićem - pivo, vino ili šta god da vam duša želi. Prijatno i nazdravlje!...
Pečena pastrmka u papiru na tiganjuPečena pastrmka u papiru na tiganju
28. avgust
Pastrmka u tiganju u papiru za pečenje se može servirati otvorena kao čamac ili da se izvadi....
Pastrmka u tiganju sa paradajz sosomPastrmka u tiganju sa paradajz sosom
29. okt.
Poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 15 minuta, a za to vreme jednom ili dva puta pažljivo promešajte, ali pazite da ne iskidate ribu....
Pečena pastrmka i grilovano povrćePečena pastrmka i grilovano povrće
22. feb.
1
Poslužiti uz rukolu ili sličnu salatu po želji....
BrancinBrancin
03. maj
Koristi od brancina Brancin, kao i većina vrsta riba, veoma je koristan za zdravlje....
Skuša i pastrmka u foliji za početnikeSkuša i pastrmka u foliji za početnike
04. okt.
Serviramo sa salatom od ostalih proizvoda i kukuruzom po mom ukusu :) Bon apetit sa mojim receptom za skušu i pastrmku u foliji za početnike!...
Neverovatno ukusna pastrmka u kesi za pečenjeNeverovatno ukusna pastrmka u kesi za pečenje
24. jun
Prebacite i pastrmku u kesu, zavežite je i probušite čačkalicom s gornje strane na dva-tri mesta....
Pile ili riba - šta je zdravije?Pile ili riba - šta je zdravije?
01. dec.
U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
Losos pastrmka u kori od soli sa limunomLosos pastrmka u kori od soli sa limunom
09. dec.
Uspešan recept bude i sa brancinom i oradom....
PastrmkaPastrmka
07. jul
U porodicu pastrmki spada nekoliko vrsta - potočna pastrmka, dužičasta pastrmka, potočna zlatovčica, hibridi među njima, a osim toga, postoje i ohridska pastrmka i loso....
Pečena pastrmka u foliji sa ruzmarinom i čeri paradajzomPečena pastrmka u foliji sa ruzmarinom i čeri paradajzom
05. maj
Preko parčeta folije stavite jednu pastrmku. Namažite belim lukom, dodajte čeri paradajz, pospite ruzmarinom i maslinovim uljem. Uvijte ribu u foliju (da se dobije paketić) i stavite u posudu za pečenje....
OradaOrada
26. maj
Priprema orade Meso orade je belo, čvrsto i sočno, što omogućava da se ova riba sprema na razne načine....
Losos PastrmkaLosos Pastrmka
30. mart
2
Karakteristike losos pastrmke Spolja, losos pastrmka ima sve odlike američke pastrmke, ali brzo dobija na težini i dostiže veličinu pojedinih vrsta lososa, u isto vreme zadržavši reproduktivni potencijal balkanske pastrmke...
Kalifornijska pastrmkaKalifornijska pastrmka
05. maj
Pogledajte još: - Losos pastrmka; - Kako kuvati pastrmku; - Osobenosti balkanske pastrmke....