Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kolenica u tiganjuKost od kolenice se stavlja da se kuva, pri čemu vode treba da bude malo, tek da je prekrije i da se dobije maksimalno jak bujon....
18. avgust
Kolenica u kesiSve začine dobro utrljajte u celu kolenicu i ostavite da se upiju na nekoliko sati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Ubacite kolenicu u kesu, koju iglom izbušite na nekoliko mesta....
08. april
Kolenica u đuvečariU đuvečaru se naređaju: praziluk na krupne parčiće, luk, isečen na 4 dela, šargarepe na kolutiće, kolenice, šljive i ostali nabrojani sastojci....
17. nov.
Kolenica u patlidžanuPrethodne noći operite kolenicu i isecite je na male komade. Prelijte ih sokom od kiselih krastavčića, pola tegle, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na jednu noć....
10. feb.
Pečena kolenica u rerniKašikom može da se uzima sos i da se pokrije kolenica.
Petnaest minuta pre nego što bude gotovo, peče se bez folije.
Prilikom serviranja se pazi, zato što pečena kolenica u rerni može da se odvoji od kosti....
14. jun
Svinjska kolenica u folijiLepo namažite kolenice uljem.
Pomešajte med sa soja sosom dok se ne rastvori. Lepo namažite klenicu smesom. Pospite začinima sa svih strana....
31. mart
Teleća kolenica u sosuUvaljajte kolenice u brašno i ispržite ih s dve strane po 3-4 minuta.
Izvadite i prebacite u posudu za pečenje. U istoj masnoći propržite luk, šargarepe, celer, beli luk, nakon što ste sve isekli na krupno....
14. dec.
Sočna kolenica u đuvečariPreko prasporedite kolenicu bez kostiju. Dodajte maslac. Posolite i sipajte bujon /prethodno proceđen/.
Poklopite i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni....
18. januar
Kolenica u ekspres loncuSkuvane kolenice se prebacuju u odgovarajuću duboku posudu za pečenje. Krompir se oljušti, iseče i dodaje u meso. Preostali sastojci se pasiraju i dobijenim sosom se prelivaju kolenice i krompir....
05. dec.
2
Kolenica sa krompiromAko je potrebno, s vremena na vreme u pečenu kolenicu dodajemo vodu....
28. mart
Kolenica sa pivomStavite u posudu sve začine i maslinovo ulje, promešajte da dobijete homogenu smesu i sa njom dobro premažite svinjsku kolenicu. Očistite i isecite krompire na krupno....
10. mart
Špikovana svinjska kolenica u multikukeruNe dodaje se još vode, jer je meso i povrće puštaju.
Prebacite sastojke u odgovarajuću posudu za pečenje i zapecite kratko, da uhvati hrskavu koricu vaša špikovana svinjska kolenica.
Prijatno!...
23. okt.
Špikovana svinjska kolenica u đuvečariMalo pre nego šro je gotovo sklanja se poklopaca i kolenica se dopeče da dobije ukusnu i blago zagorelu koricu....
17. feb.
Svinjska kolenica u šarenom đuvečuPropržite luk, pečurke i kolenicu.
Dodati ostatak proizvoda i naliti vodom.
Stavite jednu kocku bujona.
Zatim sve ovo sipajte u đuvečaru i pecite najmanje 3 sata.
Dobićete prekrasnu kolenicu u đuvečari....
21. januar
1
Svinjska kolenica u vatrostalnoj činijiPovrće prebacujemo u kolenice, sipamo bujon od pečuraka, poklopimo činiju i pečemo oko dva sata u rerni na 180 stepeni.
Kolenicu serviramo bez kostiju, ukrašenu povrćem.
Prijatno!...
01. april
Kolenica u rerni sa krompiromStavljamo proprženu kolenicu u posudu za pečenje i prelivamo je tečnošću od prženja (poželjno je da je posuda s poklopcem, ali ako nemate takvu možete i sa aluminijumskom folijom)....
14. jun
Pečena praznična kolenica u kesiZačinite kolenicu biberom, solju, alevom paprikom i staivte je u kesu za pečenje. Zavežite kesu i stavite je kolenicu u odgovarajući pleh za pečenje....
25. januar
Svinjska kolenica u zemljanom ćupuMeso, pečurke, kisele krastavčiće i beli luk pomešajte i dinstajte oko 5 minuta na tihoj vatri u 2-3 kutlače od bujona iz kolenice....
15. jul
Kolenica na bavarski načinVeoma je važno da se neprestano za vreme pečenja preliva kolenica iz rerne da se dobije apetitna korica. Ako se sos zgusne dodajte malo vode i razredite....
24. april
Dinstana kolenica sa rižotomZačinjavamo šajbne kolenice solju i biberom. Uvaljamo ih u brašno blago ih lupajući da odstranimo suvišnu količinu. Kolenice se zaprže sa obe strane u jako zagrejanoj masnoći, mešavini maslinovog ulja i ulja....
13. jul
Kolenica na milanski načinUgrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i dinstajte luk 5 minuta, nakon toga stavite komade kolenice i maslac. Pržite još 5 minut, okrenite meso po sredini za to vreme....
25. dec.
Kolenica na azijski načinPotrebno je prethodno skuvati kolenicu. Iseckati meso na kockice i ostaviti po strani.
U tiganju na malo ulja prodinstati crveni luk....
31. okt.