Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dinstano korenasto povrćePosolite, sipajte bujon od povrća i poklopite posudu.
Dinstajte dok povrće ne omekša.
Sipajte dinstano korenasto povrće u odgovarajući tanjir za posluženje.
Pospite prstohvatom mirođije i peršuna....
18. dec.
Korenasto povrće pečeno u rerniPri serviranju korenasto povrće pečeno u rerni može da se pospe isečenim peršunom....
25. maj
Šta je voćno povrće?Međutim, ljudski um deli biljke na voće i povrće. Dakle, postoji i njihova malo poznata podgrupa - voćno povrće. Poznato je da se uzgaja zbog svojih plodova....
11. nov.
Saveti za mariniranje korenastog povrćaPogledajte i sve naše ukusne recepte sa korenastim povrćem....
15. mart
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?Većina ovih jedinjenja se nalazi u stabiljkama povrća, ali ponekada se mogu naći i u samom povrću....
22. maj
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je solanin?Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti i pripremati povrće koje ga sadrži....
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Povrće u đuvečariDodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata.
Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu....
25. maj
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Čisti GHI maslac je pogodan za kuvanje povrća i mesnih proizvoda. Ovaj mlečni proizvod je savršen i za začinjavanje salata. Možete da koristite GHI maslac da biste namazali svoj jutarnji tost....
03. sep.
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Šta je to poširanje?Hrana se može servirati sirova (na primer, salate od voća i povrća, suši), pečena, pržena i kuvana....
15. mart
Šta je UHT mleko?U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
14. mart
Šta je metoda konfi?Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti.
Tokom vekova...
30. april
Šta je limunska kiselina?Limunska kiselina se koristi i kao prirodni pojačivač ukusa i kao konzervans u raznim namirnicama, kao što su džemovi i želei i konzervirano voće i povrće....
02. april
Šta je ovo-vegetarijanac?Ovo-Vegetarijanska dijeta
Ovo-vegetarijanska dijete može da ukljči sve voće, povrće, bundeve, mahunarke, semenke i zrna, kao što je pirinač, kinoa i ječam, začine i sveže biljke, jaja i proizvode koji sadrže jaja kao...
28. feb.
Piletina, povrće i prosoPred služenje, proso poprskati limunovim sokom, posuti naseckanim peršunom, preliti pripremljenim povrćem i dodati pečenu piletinu....
05. april
Ređano povrće u rerniPovrće u rerni se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike sat vremena.
Po želji se posipa mirođijom ili belim lukom.
Ređano povrće u rerni je odgovarajuće jelo kako za garnirung, tako i za glavno jelo....
18. mart
Pečeno povrće u kesiPovrće iz rerne se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok ne bude gotovo sve pečeno povrće u kesi....
03. avgust
Dijetalno povrće u rerniDobro je da povrće bude u jednom redu, dodajte malo vode - 100 ml. Posudu čvrsto pokrijte aluminijumskom folijom, stavite na najniži nivo rerne na 205 stepeni i pecite 20-25 minuta....
22. jun
Raznobojno povrće u rerniOvo jelo od povrća je predivna vegetarijanska večera, ali je i idealan garnirung za meso ili ribu....
04. jun