Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dinstano korenasto povrćeDinstano korenasto povrće
18. dec.
Posolite, sipajte bujon od povrća i poklopite posudu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Sipajte dinstano korenasto povrće u odgovarajući tanjir za posluženje. Pospite prstohvatom mirođije i peršuna....
Korenasto povrće pečeno u rerniKorenasto povrće pečeno u rerni
25. maj
Pri serviranju korenasto povrće pečeno u rerni može da se pospe isečenim peršunom....
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
Međutim, ljudski um deli biljke na voće i povrće. Dakle, postoji i njihova malo poznata podgrupa - voćno povrće. Poznato je da se uzgaja zbog svojih plodova....
Saveti za mariniranje korenastog povrćaSaveti za mariniranje korenastog povrća
15. mart
Pogledajte i sve naše ukusne recepte sa korenastim povrćem....
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?Šta je to noćno povrće i da li je opasno?
22. maj
Većina ovih jedinjenja se nalazi u stabiljkama povrća, ali ponekada se mogu naći i u samom povrću....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti i pripremati povrće koje ga sadrži....
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
Povrće u đuvečariPovrće u đuvečari
25. maj
Dodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata. Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu....
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
Čisti GHI maslac je pogodan za kuvanje povrća i mesnih proizvoda. Ovaj mlečni proizvod je savršen i za začinjavanje salata. Možete da koristite GHI maslac da biste namazali svoj jutarnji tost....
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji. Odakle potiče ovaj naziv? Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Hrana se može servirati sirova (na primer, salate od voća i povrća, suši), pečena, pržena i kuvana....
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti. Tokom vekova...
Šta je limunska kiselina?Šta je limunska kiselina?
02. april
Limunska kiselina se koristi i kao prirodni pojačivač ukusa i kao konzervans u raznim namirnicama, kao što su džemovi i želei i konzervirano voće i povrće....
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Ovo-Vegetarijanska dijeta Ovo-vegetarijanska dijete može da ukljči sve voće, povrće, bundeve, mahunarke, semenke i zrna, kao što je pirinač, kinoa i ječam, začine i sveže biljke, jaja i proizvode koji sadrže jaja kao...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Piletina, povrće i prosoPiletina, povrće i proso
05. april
Pred služenje, proso poprskati limunovim sokom, posuti naseckanim peršunom, preliti pripremljenim povrćem i dodati pečenu piletinu....
Ređano povrće u rerniReđano povrće u rerni
18. mart
Povrće u rerni se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike sat vremena. Po želji se posipa mirođijom ili belim lukom. Ređano povrće u rerni je odgovarajuće jelo kako za garnirung, tako i za glavno jelo....
Pečeno povrće u kesiPečeno povrće u kesi
03. avgust
Povrće iz rerne se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok ne bude gotovo sve pečeno povrće u kesi....
Dijetalno povrće u rerniDijetalno povrće u rerni
22. jun
Dobro je da povrće bude u jednom redu, dodajte malo vode - 100 ml. Posudu čvrsto pokrijte aluminijumskom folijom, stavite na najniži nivo rerne na 205 stepeni i pecite 20-25 minuta....
Raznobojno povrće u rerniRaznobojno povrće u rerni
04. jun
Ovo jelo od povrća je predivna vegetarijanska večera, ali je i idealan garnirung za meso ili ribu....