Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palenta 4 siraPalenta 4 sira
17. nov.
Sipajte pripremljenu palentu i pospite nasečenu mocarelu preko nje. Ponovo pokrijte palentom i poređajte topljeni sir. Ponovo stavite sloj palente, pa pospite kockicama kačkavalja....
Palenta sa kruškomPalenta sa kruškom
05. sep.
Ukoliko je za starije dete, može da se doda kašičica meda u prohlađenu palentu sa kruškom. U ovom zdravom obroku mogu da uživaju i deca i odrasli!...
Palenta sa spanaćemPalenta sa spanaćem
01. april
Zagrejati vodu do vrenja, dodati mesnu kocku, sipati u mlazu palentu i kuvati je mešajući žicom dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i umešati pavlaku....
Palenta sa pečurkamaPalenta sa pečurkama
09. mart
Kada dostignu tačku ključanja sipajte kukuruzni griz - palentu. Smanjite vatru i kuajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne i ne postane kaša. Tada stavite so, maslac (20 g) i sok od limuna....
Palenta sa kajmakom i siromPalenta sa kajmakom i sirom
24. april
Sklonila sam sa ringle i dodala palentu uz mešanje da se ne naprave grudvice. Posle toga sam vratila na šporet i uz mešanje kuvala palentu još oko 2 minuta....
Palenta sa koprivom i siromPalenta sa koprivom i sirom
04. jun
Prelepa palenta sa koprivom i sirom - lagana, prolećna i sveža hrana! Fantastično ukusno!...
Palenta sa školjkama i škampimaPalenta sa školjkama i škampima
02. feb.
Sklonite gotovu palentu. Sipajte odmah u tanjire, a odozo sipajte sos. Servirajte odmah! Nek vam je slatko!...
Palenta sa sirom i kačkavaljemPalenta sa sirom i kačkavaljem
30. dec.
Palenta se stavlja zajedno s maslacem u vrelu posoljenu vodu. Uz neprestano mešanje se kuva oko 10-15 minuta dok se ne zgusne. Dodaju se origano i namrvljeni sir....
Parmezan palenta sa raguom sa kobasicamaParmezan palenta sa raguom sa kobasicama
16. avgust
Servirajte palentu u dubokom tiganju i na nju ragu sa kobasicama. Parmezan palenta sa raguom sa kobasicama je veoma ukusna....
Pečena palenta sa sosom od siraPečena palenta sa sosom od sira
12. april
Serviramo sos preko zapečene palente....
Zapečena palenta sa buratom i pršutomZapečena palenta sa buratom i pršutom
06. okt.
Počnite da mešate palentu, dok se ne odvoji od zidova posude ili oko 30 minuta. Gotovu palentu sipajte u posudu za pečenje i dobro zaravnite. Ostavite je nekoliko sati da se stegne dobro....
Palenta sa italijanskom kobasicom i pečurkamaPalenta sa italijanskom kobasicom i pečurkama
13. nov.
Servira se velika porcija palente, raspoređuje se iz tanjira i preliva se sosom....
Pohovana palenta sa pečurkama i slaninomPohovana palenta sa pečurkama i slaninom
21. januar
Možete da dodate u predjelo pohovanu palentu sa pečurkama i slaninom i na kraju sos, da ga obogati. Prijatno!...
Kupola od palente sa ćufticamaKupola od palente sa ćufticama
04. dec.
Okrenite ohlađenu kupolu palente na odgovarajući tanjir, isecite i poslužite. Neka vam je slatko sa ovim originalnim italijanskim receptom - kupola od palente sa ćufticama!...
Palenta sa mlevenim mesom, suvim vrganjima i lukomPalenta sa mlevenim mesom, suvim vrganjima i lukom
28. mart
Neka vam je slatko! Palenta sa mlevenim mesom, suvim vrganjima i lukom je gotova. Napomena: Ako koristite sveže ili zamrznute pečurke da budu ne više od 150 g....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
Ćuftice od palente sa kobasicom i paradajz sosomĆuftice od palente sa kobasicom i paradajz sosom
14. nov.
Pred kraj kuvanja dodajte loptice palente, poklopite i kuvajte na slaboj vatri još oko 10 minuta....
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Krostini od palente sa krem sirom, medom i žalfijomKrostini od palente sa krem sirom, medom i žalfijom
02. feb.
Kuvati palentu prema uputstvu sa ambalaže, kada se zgusne, umešati maslac, beli luk i so. Kada je palenta kuvana dodati parmezan i mešanjem dobro sjediniti. Izliti masu na podmazan pleh, do debljine od 1, 5-2 cm....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...