Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je opasna živa u ribi?Živa se uglavnom nalazi u životnoj sredini, ali prirodno ne predstavlja opasnost za ljudsko telo....
10. dec.
Da li je opasna preterana konzumacija mleka?Ali naučnici sa univerziteta Upsala u Švedskoj upozoravaju da prekomeran unos mleka može da bude opasan za zdravlje, s obzirom na to da neke vrste šećera u mleku povećavaju rizik od upale....
07. feb.
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Sigurno ste se bar jednom zapitali da li je opasno jesti hranu koja je pala na zemlju?...
29. jun
Rizi je biziU tiganj kapnite 4-5 kašika maslinovog ulja i ubacite da se proprže iseckan luk i beli luk.
Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona....
08. jul
Šta je voćno povrće?Međutim, ljudski um deli biljke na voće i povrće. Dakle, postoji i njihova malo poznata podgrupa - voćno povrće. Poznato je da se uzgaja zbog svojih plodova....
11. nov.
Da li je kikiriki puter koristan i za šta je koristan?U umerenim količinama malo zasićenih masti nije opasno za zdravlje. Međutim, uzimanje velike količine njih je osnova većine kardiovaskularnih oboljenja....
01. jun
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Šta je to poširanje?Hrana se može servirati sirova (na primer, salate od voća i povrća, suši), pečena, pržena i kuvana....
15. mart
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li je margarin kancerogen?Na primer ulje ili druga masnoća od povrća je rečna. Da bi se pretvorilo u tvrdu masu, potrebno je da su ugreva na mnogo visokoj temperaturi pod pritiskom....
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaTo krije potencijalnu opasnost za ljude koji pate od sličnih problema....
15. maj
1
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li je majonez koristan?U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance.
Visokokalorični...
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
28. okt.
Da li je avokado voće?Voće koje se obično smatra povrćem
Avokado nije jedino voće, koje možete uzeti kao povrće. Neko voće može da prođe kako kao voće, tako i kao povrće....
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
19. okt.
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje.
Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom...
30. avgust
Da li je beli pirinač koristan?U nekim jezicima i kulturama, izraz "da jedemo" kada se bukvalno prevede glasi "da jedemo pirinač". Popularnost ove žitarice delimično je povezana sa njenom hranljivom vrednošću. Pirinač je u grupi najstarijih žitarica na...
21. avgust
Da li je korisno konzumiranje maslaca?Kazano prostim rečima, da biste izvukli maksimum iz šargarepe, treba da koristite ovo povrće u kombinaciji sa maslacemm....
11. april
Da li je zaista čips štetan?Kupovni čips je pun opasnih sastojaka, koji kod ljudi izaziva zavisnost. To je posebno opasno za decu, čiji roditelji ne vode računa šta jedu....
19. mart
Miso supa - da li je zdrava?Ako jedete u japanskim restoranima, postoji velika verovatnoća da ćete dobiti činiju Miso supe sa ostalim namirnicama. Ova vruća supa je mešavina japanskog bujona, tzv. daši, u kojem se rastvara fermentisana testenina...
11. feb.
Da li je štetna instant kafaPreterivanje sa njim dovodi do neuroloških tegoba i onkoloških oboljenja, što je posebno opasno. Međutim, potrebno je nekoliko šoljica bez kafe dnevno da bi se stvorila potencijalna opasnost....
06. januar
Da li je dobro jesti kestene?Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova.
U Evropi vekovima postoji tradicija pečenja...
04. januar