Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?Šta je to noćno povrće i da li je opasno?
22. maj
U prošlosti su ljudi koristili noćno povrće svakodnevno, ali ne za salate, već za razne otrove. Naravno, danać niko neće jesti noćno povrće, za koje se zna da je otrovno....
Nudle sa povrćem i mesomNudle sa povrćem i mesom
15. dec.
Poslužite ukusne nudle sa povrćem i mesom dok su tople. Prijatno!...
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti i pripremati povrće koje ga sadrži....
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Namirnice sa visokim vrednostima ovog ukusa su: losos, razne vrste pečuraka, kiseli kupus, meso, nešto povrća i na kraju, ali ne i najmanje važno – majčino mleko....
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Pirinač sa povrćem i pilećim leđimaPirinač sa povrćem i pilećim leđima
16. dec.
Prijatno sa pirinčem sa povrćem i pilećim leđima!...
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom
31. avgust
Mleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
Beli pirinač sa povrćem u tiganjuBeli pirinač sa povrćem u tiganju
16. nov.
Pirinač u tiganju stavite na sredinu odgovarajućeg tanjira, a sa strane napravite venac od pečenog povrća. Beli pirinač sa povrćem u tiganju je spreman....
Dinstane kolenice sa povrćem i pečurkamaDinstane kolenice sa povrćem i pečurkama
16. nov.
Uradite isto sa svim povrćem. Zagrejte ulje i kratko prodinstajte povrće. Dodajte očišćene i naseckane pečurke. Povrće i pečurke sipajte u odgovarajući pleh, posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku....
Da li je avokado voće ili povrće?Da li je avokado voće ili povrće?
21. dec.
Neobičan ukus guakamole baze je takođe glavni razlog zašto postoje neslaganja oko njegove vrste – da li je avokado voće ili povrće....
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
Šta je limunska kiselina?Šta je limunska kiselina?
02. april
Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama. Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova....
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Ovo-Vegetarijanska dijeta Ovo-vegetarijanska dijete može da ukljči sve voće, povrće, bundeve, mahunarke, semenke i zrna, kao što je pirinač, kinoa i ječam, začine i sveže biljke, jaja i proizvode koji sadrže jaja kao...
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji. Odakle potiče ovaj naziv? Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti. Tokom vekova...
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Šta je korenasto povrće?Šta je korenasto povrće?
07. jul
Korenasto povrće je grupa kod koje se koristi deo pod zemljom, koren ili krtole. Korenasto povrće je bogato vitaminima, mineralima i vlaknima. Korenasto povrće je: Krompir Krompir je bogat vitaminom C....
Teletina sa korenastim povrćem u crnom vinuTeletina sa korenastim povrćem u crnom vinu
16. jun
Rezultat je najnežnija teletina sa korenastim povrćem u crnom vinu....
Pile sa graškom i povrćem u đuvečariPile sa graškom i povrćem u đuvečari
16. nov.
Pile sa graškom i povrćem u đuvečari je gotovo....
Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?
09. dec.
Voće se može koristiti za detoksikaciju gastrointestinalnog trakta; 4....