Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Rečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Moete da uključujete redovno anardan u svoj režim ishrane, zato što je ovaj začin veoma koristan....
Šta je surimi i za šta se koristi?Šta je surimi i za šta se koristi?
23. sep.
Najčešće se za proizvodnju surimija koristi oslić i aljaška kolja, a takođe i tihookeanska mackerel girica i sardine. Za surimi se koristi samo čisti riblji file....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Skuvana kukuruzna zrna možete koristiti i kao dodatak salatama, jelima sa mesom, jelima od povrća i ukusnim supama....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Takođe, pre nego što skuvate grašak operite ga i koristite šerpu sa debelim dnom, da ne zagori. Voda treba da pokrije grašak oko 1 cm i stavite da se kuva na tihoj vatri....
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?
30. nov.
Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava. Za šta se koriste morske špargle?...
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLaneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisno
03. feb.
Lan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil....
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoKako se konzumira laneno seme i za šta je korisno
04. jul
Laneno seme se koristi u narodnoj medicini kao lek i prirodna terapija za razne bolesti, takođe i za potrebe u kulinarstvu....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Osim što štedi domaćici trud i vreme, jela pripremljena sa Multikukerom su ukusna, ali i proizvodi u njemu čuvaju veliki deo svojih korisnih kvaliteta....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Šta je račel i kako se pravi?Šta je račel i kako se pravi?
22. maj
Račel je jednostavno slatko od bundeve. Tipično je lokalnog porekla iz južne Bugarske. Takođe je poznat pod lokalnim nazivom petmez ili madžun. Račel su spremale bake, ali danas je ovo ukusno slatko iskušenje pomalo zaboravljeno...
Šta je Ramen i kako se pravi?Šta je Ramen i kako se pravi?
23. maj
Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu. U Japanu se kuva skoro svuda. Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija. Svaki region u zemlji ima svoje vrste...
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj. To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?
19. januar
Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti. Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
Čudno izgleda da se kombinuje toliko raznovrsnih sastojaka, ali koristi za telo je zaista neočekivano mnogo....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Kada mogu da se koriste lanena jaja? Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Leberkez - šta je to i kako se pravi?
05. jul
U klasičnom receptu se koristi mleveno goveđe i svinjsko meso, ali danas ima mnogo varijacija delikatesa i svako bira kako tačno da ga kuva....
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?
24. feb.
Međutim, najraniji pokušaji datiraju iz 1600. godine, a termin frosting se koristi od 1683. godine....
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija - šta je i kako se priprema
01. jun
Dobro bi bilo da se koristi organski proizvod razumne cene....