Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako treba da se hrani majka tokom dojenjaKako treba da se hrani majka tokom dojenja
07. jun
Dodatne potrebe za kalorijama najveće su tokom prvih četiri do šest meseci dok je beba isključivo dojena. Kada beba počne da jede čvrstu hranu, ove dodatne kalorije mogu nestati....
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoNamirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno
15. jun
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno - pogledajte koje su: Često je razlog ove kombinacije različitih namirnica jednostavno neznanje da to nije dobro za telo....
Pet namirnica koje ne treba da jedete sirovePet namirnica koje ne treba da jedete sirove
21. okt.
Međutim, postoje namirnice koje obavezno treba da prođu kroz termičku obradu pre konzumiranja. Njih je zaista mnogo, ali ćemo se zaustaviti na samo 5 namirnica, koje ne treba da jedete u sirovom stanju....
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakNamirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak
03. jul
Doručak se smatra najvažnijim obrokom, jer on daje telu energiju da obavlja poslove tokom dana. Kada preskočimo doručak, osećamo se umorno tokom dana, a uveče se prejedamo....
Šta ne treba jedemo kod visokog krvnog pritiska i holeterolaŠta ne treba jedemo kod visokog krvnog pritiska i holeterola
08. januar
Namirnice koje treba da dodate u vašu dijetu za smanjenje holesetrola sadrže vlakna, koja se nalaze u jabukama i ovasu....
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Nučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Koliko proteina treba da jedete dnevno?
27. januar
Međutim, postoje veoma različita mišljenja o tome koliko proteina treba da jedete dnevno. Većina zvaničnih organizacija za ishranu preporučuje prilično skroman unos proteina....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
To znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Dakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Tokom vekova recept za proizvodnju šunke ostaje nepromenjen. Sirova šunka prolazi kroz usoljavanje i dimljenje, ali nije sve toliko jednostavno....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Ne raspada se nakon kuvanja i ne oštećuje se tokom prerade, što je karakteristično za sve proizvode od pšenice....
Šta da jedete kod fasting dijete?Šta da jedete kod fasting dijete?
02. maj
Šta je fasting dijeta i kako treba da jedete u skladu sa njom? Fasting dijeta je način periodičnog gladovanja, u kome telo prolazi kroz aktivnu detoksikaciju....
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuKako da jedemo mango i šta ne znamo o njemu
22. feb.
Dosta ljudi se čudi kako se ovo egzotično voće jede. To je veoma lako. Voće treba da se dobro opere. Seče se na tri dela, tako da srednji deo bude kao traka, širine 1 cm....
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
U korist respiratornog sistema Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!
08. maj
Ako inače jedete samo slano, postoji opasnost da povisite krvni pritisak. Treba da pazite sa solju, ne samo kad direktno koristite začine, već i u sosovima kao što je kečap, u kojima se dosta koristi....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Proučavanja navode da ukoliko se on koristi tokom dužeg vremenskog perioda, može da dovede do hroničnih alergija....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?
18. dec.
Hipokrat i Plinije pišu o njemu i koristili su ga, a tokom Srednjeg veka među Arapima se smatrao "blagoslovenim" darom....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Birajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Kalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....