Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako treba da se hrani majka tokom dojenjaDodatne potrebe za kalorijama najveće su tokom prvih četiri do šest meseci dok je beba isključivo dojena. Kada beba počne da jede čvrstu hranu, ove dodatne kalorije mogu nestati....
07. jun
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoNamirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno - pogledajte koje su:
Često je razlog ove kombinacije različitih namirnica jednostavno neznanje da to nije dobro za telo....
15. jun
Pet namirnica koje ne treba da jedete siroveMeđutim, postoje namirnice koje obavezno treba da prođu kroz termičku obradu pre konzumiranja. Njih je zaista mnogo, ali ćemo se zaustaviti na samo 5 namirnica, koje ne treba da jedete u sirovom stanju....
21. okt.
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakDoručak se smatra najvažnijim obrokom, jer on daje telu energiju da obavlja poslove tokom dana. Kada preskočimo doručak, osećamo se umorno tokom dana, a uveče se prejedamo....
03. jul
Šta ne treba jedemo kod visokog krvnog pritiska i holeterolaNamirnice koje treba da dodate u vašu dijetu za smanjenje holesetrola sadrže vlakna, koja se nalaze u jabukama i ovasu....
08. januar
Šta da jedete da biste ubili apetitNučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
13. april
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Međutim, postoje veoma različita mišljenja o tome koliko proteina treba da jedete dnevno. Većina zvaničnih organizacija za ishranu preporučuje prilično skroman unos proteina....
27. januar
Teobromin - šta treba da znamo?Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
05. april
Kolagen - šta treba da znateTo znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
18. avgust
Proseko - šta treba da znamo?Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
30. maj
Lutein - Šta treba da znateDakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
13. sep.
Šunka - šta treba da znamoTokom vekova recept za proizvodnju šunke ostaje nepromenjen. Sirova šunka prolazi kroz usoljavanje i dimljenje, ali nije sve toliko jednostavno....
21. feb.
Rezanci - šta treba da znamo?Ne raspada se nakon kuvanja i ne oštećuje se tokom prerade, što je karakteristično za sve proizvode od pšenice....
29. jun
Šta da jedete kod fasting dijete?Šta je fasting dijeta i kako treba da jedete u skladu sa njom?
Fasting dijeta je način periodičnog gladovanja, u kome telo prolazi kroz aktivnu detoksikaciju....
02. maj
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuDosta ljudi se čudi kako se ovo egzotično voće jede. To je veoma lako. Voće treba da se dobro opere. Seče se na tri dela, tako da srednji deo bude kao traka, širine 1 cm....
22. feb.
Evo zašto treba da jedete više kivijaU korist respiratornog sistema
Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
17. nov.
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Ako inače jedete samo slano, postoji opasnost da povisite krvni pritisak.
Treba da pazite sa solju, ne samo kad direktno koristite začine, već i u sosovima kao što je kečap, u kojima se dosta koristi....
08. maj
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
22. maj
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
04. avgust
Topljeni sir - šta treba da znamoProučavanja navode da ukoliko se on koristi tokom dužeg vremenskog perioda, može da dovede do hroničnih alergija....
21. april
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Hipokrat i Plinije pišu o njemu i koristili su ga, a tokom Srednjeg veka među Arapima se smatrao "blagoslovenim" darom....
18. dec.
Čeri paradajz - šta treba da znamoBirajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
21. okt.
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
16. okt.