Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od rakova i đumbiraČorba od rakova i đumbira
09. jul
Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom. Ostavlja se da se krčkaju oko 10 minuta, ili dok povrće ne omekša. Posipaju se solju i biberom....
Čorba od rakova sa zaprškomČorba od rakova sa zaprškom
06. jul
Procedimo bujon od skuvanih rakova u dodajemo mu dinstano povrće. Dodajemo i brašno razmućeno u malo vode, pirinač i meso od rakova....
Meze od rakova za pivoMeze od rakova za pivo
01. dec.
Serviramo meze od rakova za pivo toplo, može i na neki način i sa sosom od belog luka ili sa kečapom....
Rakovi sa sosom od pavlakeRakovi sa sosom od pavlake
18. dec.
Servirajte morske rakove sa sosom od pavlake i kriškama limuna....
Šta sadrže šargarepeŠta sadrže šargarepe
05. april
Šargarepe sadrže i ne mnogo velike količine dragocenih nezamenjivih aminokiselina. Šargarepe koje sadrže najviše karotina su one sa jarkom crvenom ili narandžastom bojom....
Šta sadrže lešnici?Šta sadrže lešnici?
31. mart
Vitamini i minerali u plodovima lešnika Lešnici sadrže razne vitamine i minerale, uključujući vitamin E, magnezijum, bakar i mangan....
Šta sadrže dunje?Šta sadrže dunje?
06. okt.
Dunja sadrži malo kalorija, proteina i masti na račun visokih procenata ugljenih hidrata i vlakana. Dunja je vitaminska bomba, ali ništa manji je njen sadržaj minerala, tanina i pektina....
Rečni rakovi na žaruRečni rakovi na žaru
29. nov.
Najbolji deo pečenih rakova za jelo je rep. Odlomi se i izvadi meso. Posolite po želji. Može da sadrži i kavijar. Stomak se rastvara. Ima mesa i u štipaljkama....
Rakovi na rostovski načinRakovi na rostovski način
17. okt.
Čim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo. Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople....
Punjeni rakovi sa pomorandžomPunjeni rakovi sa pomorandžom
16. nov.
Jabuka isečena na sitno, skuvani i očišćeni rakovi, unutrašnjost pomorandže, blago izdinstan celer u soku od limuna se promešaju dobro sa majonezom, engleskim sosom i začinima....
Ćuftice od rakovaĆuftice od rakova
02. okt.
Poslužujemo gotovo predjelo za pivo sa zelenom salatom, sosom od belog luka i puno piva! Ćuftice od rakova su gotove....
Supa od rakovaSupa od rakova
29. sep.
Prelivaju se bujonom od rakova, dodaje se pirinač i meso od rakova i supa se kuva oko 20 minuta. Na kraju se dodaj vino i nekoliko zrna bibera nakon čega se supa kuva još 4-5 minuta....
Sufle od rakovaSufle od rakova
12. jul
Dodajte u smesu meso od rakova i šolju vode u kojoj su se kuvali. Mešajte u sipajte jelo u namazanu vatrostalnu posudu. Pospite odozgo narendanim kačkavaljem....
Kaša od rakovaKaša od rakova
12. jul
Skuvajte i očistite rakove. Isecite luk na polumesece i izdinstajte ga u masnoći. Dodajte brašno i promešajte. Stavite so i alevu papriku. Dodajte bujon u kome su se kuvali rakovi....
Salata od rakovaSalata od rakova
06. jul
Skuvajte rakove 15 minuta u posoljenoj vodi zajedno sa lovorovim listom, sokom od limuna, šargarepom i celerom. Nakon što sklonite sa vatre, ostavite ih da odstoje u vodi još oko 10 minuta....
Pečeni rakovi u mlečnom sosuPečeni rakovi u mlečnom sosu
02. avgust
Začinite sokom od limuna. Izdinstajte pečurke u maslacu. Pomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom. Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem....
Kuvani rakovi na ruski načinKuvani rakovi na ruski način
01. avgust
Dodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom. U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode....
Kuvani rakovi sa belim vinomKuvani rakovi sa belim vinom
31. jul
Kada smesa provri, stavite rakove i kuvajte oko 15 minuta. Servirajte sa sosom od majoneza i senfom....
Šta sadrže godži bobice?Šta sadrže godži bobice?
20. okt.
Godži bobice su član porodice kokošije grožđe, ima dosta zajedničkog sa povrćem - krompirom, paradajzom, patlidžanom i paprikom. Plodovi su poreklom sa planine Tibet i iz Mongolije, a sada se mogu pronaći u različitim delovima...
Šta sadrži pirinač?Šta sadrži pirinač?
12. januar
Osim što je hrana potpuno lišena viška masti, pirinač sadrži i ograničenu količinu minerala. Nizak sadržaj natrijuma, na primer, čini ga idealnom hranom za ljude koji pate od hipertenzije i srčanih oboljenja....
Šta sadrži cimet?Šta sadrži cimet?
05. dec.
Najopipljivije koristi dolaze od visokog sadržaja vlakana u proizvodu, 100 grama cimeta sadrži 53 grama vlakana....
Šta sadrži kakao?Šta sadrži kakao?
29. nov.
Sadržaj kakao zrna Masti u zrnu kakaoa Zrna kakao drveta sadrže veliki procenat masti....
Šta sadrži margarin?Šta sadrži margarin?
28. januar
Neki proizvodi mogu imati niži sadržaj masti - 40-60%, a shodno tome i veći sadržaj vode. To su tzv halvarini. Zbog niže energetske vrednosti smatraju se dijetalnim....
Šta sadrži cvekla?Šta sadrži cvekla?
01. dec.
Lekovita svojstva cvekle i njene koristi za telo su zbog njenog jedinstvenog sastava: - Cvekla sadrži vitamine grupe B koji su neophodni za prevenciju bolesti kardiovaskularnog i nervnog sistema; - Sadrži mikro elemente...
Rakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićimaRakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićima
31. jul
Pomešajte majonez sa izdrobljenim mesom od rakova i ribe. Dodajte na kocke isečene kisele krastavčiće, masline i kukuruz. Pospite biberom i solju. Promešajte salatu i servirajte sa kriškama limuna....