Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prženi beli lukPrženi beli luk
12. mart
Kada se beli luk ocedi od ulja, spreman je za konzumaciju, a ukus mu je izvanredan. Razume se, ne treba da zaboravimo i druge kvalitete belog luka, pored ukusa, a koji su povezani sa ljudskim zdravljem....
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Glavica belog luka se podeli na čenove. Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom. Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije....
Zašto treba češće jesti brancina?Zašto treba češće jesti brancina?
08. okt.
Meso brancina sadrži sve hranljive materije potrebne za normalno funkcionisanje organizma....
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
Ako odustanete od hleba, sledeća neprijatnost koju možete očekivati su problemi sa želucem, jer hleb sadrži dosta vlakana koji poboljšavaju rad creva....
Marinirani kiseli beli lukMarinirani kiseli beli luk
28. januar
Nakon toga beli luk je spreman za konzumaciju. Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto. Turšija može da se napravi na proleće kada ima dobrog svežeg belog luka....
Beli lukBeli luk
19. januar
Zbog toga treba izbegavati njegovu konzumaciju....
Za šta nam pomaže beli luk?Za šta nam pomaže beli luk?
28. maj
Ako takve reakcije izostanu, može se jesti svaki dan, jer će njegov efekat biti duži....
Pečeni beli luk u folijiPečeni beli luk u foliji
19. jul
Važno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži. Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom. Budite zdravi!...
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
U principu, voće treba jesti pre obroka, što ne dozvoljava da se njegov visok sadržaj šećera distribuira u jednostavnije oblike za usvajanje....
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaMarinirani beli luk sa aromatičnim začinima
02. maj
Sterilizujte, ako želite da vam marinirani beli luk traje duže....
Marinirani beli luk na hladan načinMarinirani beli luk na hladan način
05. jul
Voda treba da se menja 3 puta na svaka 24 sata od ukupno 3 dana. Nakon poslednjeg menjanja vode dodaju se 2 supene kašike soli, 2 supene kašike šećera, 2 supene kašike sirćeta i zaliva se hladnom vodom....
Zašto su proklijali beli luk i krompir štetniZašto su proklijali beli luk i krompir štetni
07. sep.
Čak i male zelene fleke po krompiru govore da se u njemu sadrži solanin, tako da nemojte da ga pripremate u kuhinji....
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?
28. feb.
U sledećim redovima ćete videti koje su koristi edamamea i zašto biste ga trebali jesti: Edamame pruža brojne koristi za telo, a glavne su: - Deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti....
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptPečeni beli luk u foliji - lagan recept
18. januar
Gotov pečeni beli luk treba da bude mek na dodir. Nakon toga čenove belog luka oljuštimo pritiskanjem i spremni su konzumiranje....
Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?
28. jul
Evo nekih koristi od majorana koje bi trebalo imati na umu. Postoje i druge dokazane prednosti ove biljke, ali ove su najvažnije....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Kao i za svako voće ili povrće koje želite da osušite, i sa belim lukom se prvo treba pripremiti. Beli luk treba da izlomite u posebne čenove, a svaki čen treba oljuštiti od ljuski....
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterolaLimun, beli luk i đumbir kod visokog holesterola
05. mart
Možete dodati i malo meda, a možete da ga pijete i čisto. Već posle 3 nedelje imaćete pozitivan efekat, bićete sveži i živahni. Pokušajte i budite zdravi!...
Zašto da jedemo beli luk?Zašto da jedemo beli luk?
03. april
Kod prehlada i kašlja to je prvo što treba da uzmete, kao i kod nege rana, koje teško zarastaju....
Šta sadrži luk?Šta sadrži luk?
13. dec.
Šta sadrži luk - aminokiseline - valin, leucin, metionin, treonin, triptofan; 100 g luka sadrži: - 40 kalorija; - 1,10 g proteina; - 9,34 g ugljenih hidrata; - 0,10 g masnoća; - 1,70 g vlakana; - 4,24 g šećera;...
Šta sadrži pirinač?Šta sadrži pirinač?
12. januar
Sadrži 75-85% ugljenih hidrata i 5-10% proteina, koji su glavni energetski motori tela. To je glavni razlog zašto se ova kultura smatra pogodnom posebno za aktivne sportiste....
Šta sadrži cimet?Šta sadrži cimet?
05. dec.
Najopipljivije koristi dolaze od visokog sadržaja vlakana u proizvodu, 100 grama cimeta sadrži 53 grama vlakana....
Šta sadrži kakao?Šta sadrži kakao?
29. nov.
A ako to još niste shvatili, pogledajte zašto je kakao superhrana....
Šta sadrži margarin?Šta sadrži margarin?
28. januar
Neki proizvodi mogu imati niži sadržaj masti - 40-60%, a shodno tome i veći sadržaj vode. To su tzv halvarini. Zbog niže energetske vrednosti smatraju se dijetalnim....
Šta sadrži cvekla?Šta sadrži cvekla?
01. dec.
Ljudi sa povećanom kiselošću želudačnog soka i oni skloni dijareji takođe treba da ograniče konzumaciju cvekle. Cvekla sadrži oksalnu kiselinu, pa je kontraindikovana i kod kamena u bubrezima....