Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se priprema heljdaTo uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju
Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
07. mart
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaMahunarke sadrže bezbojnu tečnost u kojoj se nalaze semenke.
Da bi se tečnost donekle odvojila, bamja se blanšira pre kuvanja, stavlja se u vrelu vodu na oko 2 minuta....
27. januar
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan je tradicionalni japanski desert. Jokan je opšti pojam koji se odnosi na ovaj želeu sličan desert napravljen od crvenog pasulja, agara i šećera. Crveni adzuki pasulj je u obliku tsubuan (glatka pasta od crvenog...
03. maj
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem. Danas, posebno u razvijenim zemljama kao što su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, naziv kafa sa maslacem...
07. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema crveno sočivo?Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
17. jun
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiSemenke grožđa mogu da se prerade u proizvod koji ima pozitivan efekat na zdravlje. Ovo je brašno od grožđa koje se dobija kao rezultat mlevenja semenki i to je bezglutensko brašno....
14. dec.
Da li su korisne semenke lubenice?U nekim državama prave maslac, kojeg koriste za pripremu različitih vrsta jela, u drugim pak semenke lubenice se konzumiraju slično suncokretovim semenkama....
09. dec.
Presovane svinjske ušiOstavite u frižideru da se stegnu, tj. sa se želiraju, nakon toga se mogu konzumirati....
19. feb.
Šta je šarlan i kako se koristi?Zahvaljujući procesu presovanja semenki one ne gube svoje korisne materije, odnosno omega-3, omega-6 i omega-9 masne kiseline. Imaju pozitivan uticaj na ceo organizam....
08. dec.
Šta je Ramen i kako se pravi?Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu.
U Japanu se kuva skoro svuda.
Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija.
Svaki region u zemlji ima svoje vrste...
23. maj
Šta je račel i kako se pravi?Zatim se od jednog litra vode i dva kilograma šećera priprema šećerni sirup.
Komadići bundeve se dobro operu i zatim stave da se kuvaju u šećernom sirupu. Slatko se kuva dok se sirup ne zgusne....
22. maj
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeBrašno od zrna heljde imaju sivo-braon boju i gorkast ukus. Ako volite brašno od heljde, njegova priprema će biti zadovoljstvo zbog njegovih jedinstvenih karakteristika....
23. dec.
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiJedna puna supena kašika lanenog semena će vam dati 2 supene kašike brašna.
Kako deluju jaja od lanenog semena?...
17. mart
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Semenke bundeve, zbog supstanci koje sadrže, stimulišu jetru. A pečene semenke bundeve, zbog svog dobrog ukusa, postale su delikates....
27. okt.
Kako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali....
31. jul