Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Ugljeni hidrati koji se sporo apsorbuju - šta treba da znamoUgljeni hidrati koji se sporo apsorbuju - šta treba da znamo
20. jul
A oni su sadržani u gotovo svakoj grupi namirnica koje konzumiramo - voće, povrće, žitarice, mlečni proizvodi i čak u nekim namirnicama bogatim proteinima kao što su mahunarke....
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se kloneSve namirnice, kojih dojilje treba da se klone
28. feb.
Jedno parče sigurno neće biti problem, ali ne treba preterivati. U galeriji gore, otkrićete ostalih 12 proizvoda, od kojih doljilje treba da se klone. page 3....
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?
09. april
Šećeri koji se konzumiraju u svom prirodnom obliku (iz voća ili žitarica) se skoro odmah razlažu u digestivnom sistemu na glukozu i fruktozu i polako i postepeno prelaze u krvotok tako da ih telo može lako asimilovati....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Tehnologija za proizvodnju rezanaca Razvoj tehnologija za proizvodnju testenina, a posebno rezanaca, traje dugi niz godina....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Potrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Istraživanje urađeno 80-ih godina prošlog veka pokazuje da može da postoji veza između delovanja teobromina i rizka za ljude koji pate od raka prostate....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
Prehrambeni proizvodi koji daju najviše kolagena su bujon od kostiju, brokoli i sve ribe. U njih treba da dodamo jaja, mahunarke, heljdu, ovsene pahuljice, piletinu....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
U Italiji, postojbini Proseka, ovo piće se obično konzumira samostalno, ali postoje i neki, tipično lokalni kokteli koji sadrže Proseko....
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Crvene paprike su odličan izvor luteina, koji se može konzumirati u bezbroj varijacija i recepata....
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
Zbog ograničene ponude i velike potražnje, tokom godina je postao veoma skupo zadovoljstvo za Novi svet....
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamo
14. april
Danas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Tako ćete lako imati odličan prilog koji ide uz skoro sva glavna jela. Instant pirinač je odgovarajući ako odlučite da idete na kampovanje....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
U isto vreme dnevni unos holesterola ne bi trebalo da prelazi 300 mg. Iz ovog razloga čak pre 20-30 godina lekari ne bi preporučili da se jede više od 3-4 jaja nedeljno....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
To je zbog minerala magnezijuma i kalijuma koji se u njemu nalaze, a koji poboljšavaju stanje kostiju njihovim oporavkom i jačanjem....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Potencijalne štete krem sira Treba i da napomenemo da je u mekom topljenom siru sadržano mnogo jedinjenja natrijuma koji šteti našem organizmu. Zbog toga ne treba da se preteruje....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?
18. dec.
Danas se tušt smatra korovom, s kojim se baštovani i letnji stanovnici bore na razne načine. Ali u međuvremenu ovu malu neprimetnu lekovitu bilju su koristili iscelitelji iz drevnosti....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
koji je poznatiji kao hormon sreće....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Kalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Godinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih. Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
Crna čokolada se javlja i kao prevencija protiv koronarne bolesti srca, s obzirom da oni koji redovno konzumiraju ovo slatko iskušenje imaju za 37 procenata manji rizik od razvoja bolesti....
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Ipak s njime ne treba preterivati. Iako sadrži korisna svojstva, ovo brašno je sa visokim sadržajem kalorija. Možete da ga konzumirate sa čistom savešću u velikim količinama jedino ako ste na nekoj dijeti....
Fourme d'Amber - šta treba da znamoFourme d'Amber - šta treba da znamo
24. maj
Posle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”. Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
Proteinska dijeta - šta treba da znamoProteinska dijeta - šta treba da znamo
11. april
Paradajz, krastavci, zelena salata, kupus, tikvice, paprika, šargarepa, repa mogu se uključiti, mogu se konzumirati u gotovo neograničenim količinama....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Danas postoji mnogo različitih začina kojima možete začiniti svoja jela i pripremiti prave kulinarske užitke....