Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
22. maj
Ugljeni hidrati koji se sporo apsorbuju - šta treba da znamoA oni su sadržani u gotovo svakoj grupi namirnica koje konzumiramo - voće, povrće, žitarice, mlečni proizvodi i čak u nekim namirnicama bogatim proteinima kao što su mahunarke....
20. jul
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se kloneJedno parče sigurno neće biti problem, ali ne treba preterivati.
U galeriji gore, otkrićete ostalih 12 proizvoda, od kojih doljilje treba da se klone.
page
3....
28. feb.
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?Šećeri koji se konzumiraju u svom prirodnom obliku (iz voća ili žitarica) se skoro odmah razlažu u digestivnom sistemu na glukozu i fruktozu i polako i postepeno prelaze u krvotok tako da ih telo može lako asimilovati....
09. april
Rezanci - šta treba da znamo?Tehnologija za proizvodnju rezanaca
Razvoj tehnologija za proizvodnju testenina, a posebno rezanaca, traje dugi niz godina....
29. jun
Šunka - šta treba da znamoPotrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Istraživanje urađeno 80-ih godina prošlog veka pokazuje da može da postoji veza između delovanja teobromina i rizka za ljude koji pate od raka prostate....
05. april
Kolagen - šta treba da znatePrehrambeni proizvodi koji daju najviše kolagena su bujon od kostiju, brokoli i sve ribe. U njih treba da dodamo jaja, mahunarke, heljdu, ovsene pahuljice, piletinu....
18. avgust
Proseko - šta treba da znamo?U Italiji, postojbini Proseka, ovo piće se obično konzumira samostalno, ali postoje i neki, tipično lokalni kokteli koji sadrže Proseko....
30. maj
Lutein - Šta treba da znateCrvene paprike su odličan izvor luteina, koji se može konzumirati u bezbroj varijacija i recepata....
13. sep.
Cejlonski cimet - šta treba da znamoZbog ograničene ponude i velike potražnje, tokom godina je postao veoma skupo zadovoljstvo za Novi svet....
29. jun
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoDanas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
14. april
Instant pirinač - šta treba da znamo?Tako ćete lako imati odličan prilog koji ide uz skoro sva glavna jela.
Instant pirinač je odgovarajući ako odlučite da idete na kampovanje....
27. dec.
Prejedanje jajima - šta treba da znamoU isto vreme dnevni unos holesterola ne bi trebalo da prelazi 300 mg. Iz ovog razloga čak pre 20-30 godina lekari ne bi preporučili da se jede više od 3-4 jaja nedeljno....
20. okt.
Crveni pirinač - šta treba da znate?To je zbog minerala magnezijuma i kalijuma koji se u njemu nalaze, a koji poboljšavaju stanje kostiju njihovim oporavkom i jačanjem....
04. avgust
Topljeni sir - šta treba da znamoPotencijalne štete krem sira
Treba i da napomenemo da je u mekom topljenom siru sadržano mnogo jedinjenja natrijuma koji šteti našem organizmu. Zbog toga ne treba da se preteruje....
21. april
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Danas se tušt smatra korovom, s kojim se baštovani i letnji stanovnici bore na razne načine.
Ali u međuvremenu ovu malu neprimetnu lekovitu bilju su koristili iscelitelji iz drevnosti....
18. dec.
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
16. okt.
Biserni pirinač - šta treba da znamoGodinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih.
Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
12. okt.
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada se javlja i kao prevencija protiv koronarne bolesti srca, s obzirom da oni koji redovno konzumiraju ovo slatko iskušenje imaju za 37 procenata manji rizik od razvoja bolesti....
16. sep.
Bademovo brašno - šta treba da znamoIpak s njime ne treba preterivati. Iako sadrži korisna svojstva, ovo brašno je sa visokim sadržajem kalorija. Možete da ga konzumirate sa čistom savešću u velikim količinama jedino ako ste na nekoj dijeti....
04. sep.
Fourme d'Amber - šta treba da znamoPosle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”.
Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
24. maj
Proteinska dijeta - šta treba da znamoParadajz, krastavci, zelena salata, kupus, tikvice, paprika, šargarepa, repa mogu se uključiti, mogu se konzumirati u gotovo neograničenim količinama....
11. april
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Danas postoji mnogo različitih začina kojima možete začiniti svoja jela i pripremiti prave kulinarske užitke....
10. dec.