Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta znači toplo dimljeno?Šta znači toplo dimljeno?
21. okt.
Toplo dimljeni prehrambeni proizvod (npr. toplo dimljena riba) je proizvod prerađen tehnologijom toplog (vrućeg) dimljenja....
Hladno kuvana turšijaHladno kuvana turšija
05. sep.
Od navedenih količina dobije se 15-16 tegli od 800 g hladno kuvane turšije....
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
U galeriji iznad ćete naći veliki broj aditiva i šta oni znače, po grupama. Čitajte etikete i procenite da li neki aditiv može biti potencijalno opasnan po vaše zdravlje i naročito zdravlje vaše dece....
Hladno sušeno goveđe mesoHladno sušeno goveđe meso
12. mart
Ostavite ga da odstoji 7 dana na hladnom mestu, na temperaturi do 8 stepeni. Posle 7 dana izvadite teletinu i desalinizirajte je pod tekućom vodom 4 sata....
Hladno predjelo sa tikvicamaHladno predjelo sa tikvicama
16. avgust
Hladan rolat odvijamo i oblilno namažemo kremastom smesom. Ređamo kapar u jednom delu i uvijamo. Čuvamo u frižideru i serviramo rolat isečen na krugove, dobro ohlađen....
Šta znači sotiranjeŠta znači sotiranje
25. mart
Sotiranje na francuskom znači skakati, zbog pokreta, koji se dobija dok se sotira. Sotiranje je tehnika pripreme hrane, kod koje se koristi mala količina masti, ali temperatura ringle treba da bude mnogo visoka....
Šta znači toping?Šta znači toping?
05. januar
Često možete da čujete da se neki desert poslužuje sa ukusnim topingom od čokolade ili da će brokoli i krompir sa čedrom biti još neodoljiviji, ako se posluže sa topingom od pavlake. Ali, šta je to toping, kada se i gde...
Hladno testo za uskršnji kolačHladno testo za uskršnji kolač
18. jun
Aktivirajte kvasac tako što sipate 2 supene kašike šećera, lepo mešajte dok ne dobijete strukturu testa za palačinke, sipajte oko 100 ml mlakog mleka i oko 2 supene kašike brašna. Ostavite da popuni posudu, nakon toga...
Hladno predjelo ili prilog sa tikvicamaHladno predjelo ili prilog sa tikvicama
24. jul
/undefined Evo još jedne odlične ideje za predjelo od tikvica koje možete koristiti i kao prilog. Ovo može biti predjelo ili prilog. Veoma je ukusno i sveže. Možete napraviti i veću količinu. Dao sam primernu verziju....
Hladno predjelo sa tunjevinom i pavlakomHladno predjelo sa tunjevinom i pavlakom
25. januar
Hladno predjelo sa tunjevinom i pavlakom je gotovo....
Šta znači suvo vino?Šta znači suvo vino?
29. nov.
Sigurno se mnogi od vas pitaju šta je to takozvano suvo vino. U ovom savetu ćete saznati sve što treba da znate o ovoj vrsti vina. Suvo vino označava vino koje ne sadrži ostatak šećera. Kada vinari prave takvo vino,...
Šta znači ako štucamo?Šta znači ako štucamo?
25. okt.
Međutim, šta znači ako štucamo i koji bi mogli biti razlozi za to, saznaćemo u narednim redovima. U suštini, prema popularnom verovanju, kada osoba štuca to znači da neko priča o njoj....
Šta znači pasterizovano mleko?Šta znači pasterizovano mleko?
22. okt.
Prodavnice su pune raznih vrsta mleka: u plastičnim i staklenim flašama, u mekim kesama, možete ga kupiti čak i na uličnim automatima. Neko mleko se čuva tri dana, neko nedelju, neko i deset, a dešava se da rok trajanja mleka...
Šta znači Al dente?Šta znači Al dente?
03. feb.
Da li vam se desilo da vas u restoranu ili hotelu pitaju da li volite da vaša testenina bude Al dente, a da vi nemate pojma šta to tačno znači?...
Šta znači maslinovo ulje Pomače?Šta znači maslinovo ulje Pomače?
27. okt.
Neki ljudi ga više vole jer ima veoma visoku tačku dimljena od 240 stepeni, što ga čini posebno pogodnim za prženje....
Šta to znači duga kafa?Šta to znači duga kafa?
06. maj
Lungo (od italijanskog - dugačko), je kafa, pripremljena uz pomoć aparata za espreso, a kod nas je zovu duga kafa ili produžena kafa. Vreme za pripremu produžene kafe zavisi od nekoliko elemenata i to: - Vrste zrna kafe...
Šta znači tornirano povrće i krompir?Šta znači tornirano povrće i krompir?
08. januar
Sam naziv torniranje znači ovalno oblikovani po dužini, a njihova veličina je prihvaćena da bude otprilike 3 centimetra....
Šta znači da se sos redukuje?Šta znači da se sos redukuje?
01. maj
Ali, šta znači da se redukuje jedan sos? Zgušnjavanje tečnosti kroz isparavanje dela te iste tečnosti se naziva redukcija....
Dimljena skušaDimljena skuša
22. nov.
Očistite glave i creva skuše. Razdvojite je malo i sa zadnje strane i dodajte morsku so unutra. Stavite skušu u velike kese napunjene morskom solju i ostavite da odstoji 5-6 dana (ili više) u frižideru. Skuša se zatim...
Dimljena slaninaDimljena slanina
04. mart
Dok je još topla, nakon dimljenja, utrljajte alevu papriku u nju. Gotova slanina se čuva na hladnom i provetrivom mestu....
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa hladnim špagetama?
06. dec.
Špagete bez sosa možete pripremiti i kao zapečeno jelo, da ih stavite u supu od povrća, da od njih napravite hladnu salatu - na primer sa kiselim krastavčićima, pečurkama, malo majoneza, bibera i povrćem po izboru...
Dimljeno meso sa belim sosomDimljeno meso sa belim sosom
22. april
Dimljeno meso se seče na šnicle. Dodaje se. Neprestano se meše. Dimljeno meso sa belim sosom se ostavlja da malo ključa nekoliko minutica na slabijoj vatri i raspoređuje se u porcije. Navalite!...
Dimljeni svinjski jezikDimljeni svinjski jezik
27. feb.
Prilikom hladnog dimljena tmperatura mora da bude 80 stepeni. Ako koristimo veću temperaturu, možda će biti potrebno da dodamo maslac u jezik. Svaki jezik okrećemo na svakih 30 minuta....
Marinirana dimljena šniclaMarinirana dimljena šnicla
04. jul
Isečemo dimljeni vrat na šnicle debljine 1.5 cm i natrljamo sa obe strane čenom belog luka. Pomešamo balsamiko sa soja sosom i namažemo šnicle sa obe strane....
Domaće dimljene sardineDomaće dimljene sardine
03. avgust
Naše dimljene sardine se neće termički obrađivati - zato ih očistite što je moguće bolje. Najbolje bi bilo uz pomoć obične pincete. Sa njom izvadite koštice....