Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Matični MlečMatični Mleč
25. dec.
Njegovo mešanje sa medom omogućava da matični mleč traje mnogo duže. Sastav matičnog mleča Slobodno možemo reći da je matični mleč kompletna i veoma korisna namirnica....
Kruške: Super voće koje pravi čuda!Kruške: Super voće koje pravi čuda!
21. mart
Kruške su među omiljenim zimskim voćem većeg dela populacije. Plodovi kruške su sočni, slatki i imaju veliki broj vrsta. Pored ostalog, one su veoma korisne, najviše zbog niskog sadržaja masnoća i kalorija. Bogate su...
ŽenšenŽenšen
07. jul
Vrste ženšena Samo je u kini poznato preko 15 vrsta ženšena. Neke od najvažnijih vrsta, na svetskom planu, su: - Pravi ženšen (Panax Ginseng) - nazivaju ga još i azijski, korejski ili kineski ženšen....
Prave orasnicePrave orasnice
04. januar
Prave orasnice su gotove....
Male prave piticeMale prave pitice
25. dec.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom, namažite ga i pecite prave pitice sa svake strane. Male prave pitice su gotove!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Prave pitice sa šunkom i kačkavaljemPrave pitice sa šunkom i kačkavaljem
22. jun
Naše ukusne prave pitice sa šunkom i kačkavaljem su spremne da budu pojedene....
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaJapanski ženšen - sastav, koristi i svojstva
15. nov.
Postoji mnogo vrsta ženšena i iako su najpoznatiji američki ženšen i korejski ženšen (poznati i kao kineski), ne manje pažnje zaslužuje i japanski....
Sok od cvekle čini čudaSok od cvekle čini čuda
04. mart
Sok, isceđen iz cvekle, moze učiniti prava čuda u našem telu. Sveže isceđen, on je zamena za energetske napitke....
Sa blenderom u rukama stvorićete čudaSa blenderom u rukama stvorićete čuda
26. feb.
Svako zna da, ako na trpezu postavlja neko malo suvlje jelo, posebno ako je od mesa, treba sa njim da servira i nekakav sos. Zahvaljujući novim aparatima, domaćici je uvek od pomoći blender, poznat i kao čoper. Sa...
Koristi i svojstva sibirskog ženšenaKoristi i svojstva sibirskog ženšena
08. nov.
Sibirski ženšen može potencijalno da izoštri hipertoniju....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Lekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!Lekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!
16. mart
Šipurak - jedan čudesan izvor vitamina, makro i mikroelemenata, flavonoida, tanina, eteričnih ulja i organisih kiselina. Ova biljka se dosta koristi od strane lekara, farmaceura, proizvođača parfema i proizvođača domaće...
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Prave koristi ispijanja tople vodePrave koristi ispijanja tople vode
17. maj
Ali ukoliko zaista želite da povećate prednosti vode, ispijanje tople vode je pravi izbor....
Domaći sudžuci se prave majstorskiDomaći sudžuci se prave majstorski
17. feb.
Lovački sudžuk Lovački sudžuk se pravi od 4 kg mlevenog ili istucanog svinjskog mesa i goveđeg mesa (priblino jednaki delovi) i 1 kg sitno iseckane slanine....
Kod osteofita - 2 jaja i jabukovo sirće čine čuda!Kod osteofita - 2 jaja i jabukovo sirće čine čuda!
29. januar
Koštane izrasline, poznate još i kao osteofiti, su često sretan zdravstveni problem i možda jedan od najbolnijih. Obično je bol toliko jako i ne može da se trpi da su ljudi prinuđeni da koriste analgetike kako spoljašnje,...
Šolja ovog čudotvornog čaja učiniće čuda za vaš miran sanŠolja ovog čudotvornog čaja učiniće čuda za vaš miran san
21. jul
Često možete da čujete da se čaj od pasiflore definiše kao pravi eliksir zdravlja i kvalitetnog sna. Ovo nije slučajno. Čaj od pasiflore je od izuzetne važnosti za dobar noćni san....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Da li ste znali da jedemo nezrele krastavce? Zreli sa veliki, žuti i sa velikim semenkama. Između ostalog, na grčkom jeziku reč "aguros" (drevni naziv za krastavce) znači - nezreo. 90% ovog povrća čini voda, što ga...
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Više od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?...
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Evo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnike
02. nov.
Mekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeKako se prave palačinke - uputstvo za početnike
31. okt.
Jedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom? Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd. Ono je veoma lako za pripremu i omiljeno je mnogim domaćicama. Nije potrebno mešenje i razvlačenje....