Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatki slepljeni žiroviU posudu se sipa brašno, razbije se jaje u sredinu i dodaje se šećer u prahu. Promeša se viljuškom, dodaje se meki maslac, kesica vanile i zamesi se srednje meko testo da se ne lepi.
Uvija se u foliju i ostavlja u frižideru...
19. dec.
BukvaZa to vreme se ispod drveta vrši čišćenje od grana i lišća, nakon toga se stavlja platno ili cirada i tako žirovi lako padaju na površinu....
23. jul
Koliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na danNezavisno od toga da li volite da jedete orahe, indijski orah, pistaće, pinjole ili čak žirove, važno je da pazite sa njihovom količinom. U slučaju ne važi priča Mečo Puha Što više, to bolje!...
30. avgust
Koliko vremena se peče losos?Pored toga, losos ima i izuzetan ukus i zbog toga je žiroko upotrebljavan u kuhinji.
Losos možete da jedete na mnogo različitih načina....
22. dec.
PršutaZimi su ih vraćali nazad i hranili su ih žirovima, koje su skupljali u hrastovim šumama....
17. jul
Kakva je razlika između prošuta i hamona?Cena je poprilično paprena, jer se proizvodi samo od butova crnih iberijskih svinja, koje se hrane samo žirom i proces zrenja šunke je nikako kraći od 36 meseci....
13. april
HrastDlakavi hrast se odlikuje promenljivim oblikom i veličinom listova i kitnjastim žirom.
Sastav hrasta
Biljke iz roda hrasta su izvor tanina....
25. april
ŠunkaTradicionalno se proizvodi u rejonu Severne rajne - Vestfaliji, a meso za šunku je samo od svinja, hranjenih žirom....
07. mart
IkraNajpoznatiji je region Žirond koji je zbog namenske eksploatacije jesetre izgubio ribu u prirodnom obliku. Druge države koje izvoze kavijar su Švajcarska, Mađarska i SAD....
22. jun
Kakva je razlika između španskog Hamona i italijanskog ProšutaNajvrednijim se smatra Hamon Iberico kada se svinja hrani belota (Bellota) žirom. Meso takve svinje izuzetno je ukusno i nežno, a Hamon je pravi gurmanski proizvod sa jakom aromom oraha i žira....
25. sep.