Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatki slepljeni žiroviSlatki slepljeni žirovi
19. dec.
U posudu se sipa brašno, razbije se jaje u sredinu i dodaje se šećer u prahu. Promeša se viljuškom, dodaje se meki maslac, kesica vanile i zamesi se srednje meko testo da se ne lepi. Uvija se u foliju i ostavlja u frižideru...
BukvaBukva
23. jul
Za to vreme se ispod drveta vrši čišćenje od grana i lišća, nakon toga se stavlja platno ili cirada i tako žirovi lako padaju na površinu....
Koliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na danKoliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na dan
30. avgust
Nezavisno od toga da li volite da jedete orahe, indijski orah, pistaće, pinjole ili čak žirove, važno je da pazite sa njihovom količinom. U slučaju ne važi priča Mečo Puha Što više, to bolje!...
Koliko vremena se peče losos?Koliko vremena se peče losos?
22. dec.
Pored toga, losos ima i izuzetan ukus i zbog toga je žiroko upotrebljavan u kuhinji. Losos možete da jedete na mnogo različitih načina....
PršutaPršuta
17. jul
Zimi su ih vraćali nazad i hranili su ih žirovima, koje su skupljali u hrastovim šumama....
Kakva je razlika između prošuta i hamona?Kakva je razlika između prošuta i hamona?
13. april
Cena je poprilično paprena, jer se proizvodi samo od butova crnih iberijskih svinja, koje se hrane samo žirom i proces zrenja šunke je nikako kraći od 36 meseci....
HrastHrast
25. april
Dlakavi hrast se odlikuje promenljivim oblikom i veličinom listova i kitnjastim žirom. Sastav hrasta Biljke iz roda hrasta su izvor tanina....
ŠunkaŠunka
07. mart
Tradicionalno se proizvodi u rejonu Severne rajne - Vestfaliji, a meso za šunku je samo od svinja, hranjenih žirom....
IkraIkra
22. jun
Najpoznatiji je region Žirond koji je zbog namenske eksploatacije jesetre izgubio ribu u prirodnom obliku. Druge države koje izvoze kavijar su Švajcarska, Mađarska i SAD....
Kakva je razlika između španskog Hamona i italijanskog ProšutaKakva je razlika između španskog Hamona i italijanskog Prošuta
25. sep.
Najvrednijim se smatra Hamon Iberico kada se svinja hrani belota (Bellota) žirom. Meso takve svinje izuzetno je ukusno i nežno, a Hamon je pravi gurmanski proizvod sa jakom aromom oraha i žira....