Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kineska pogačaKineska pogača
29. mart
Ugrevamo vodu i dodajemo šećer i kvasac. Sačekamo malo da nadođe i dodajemo so. Prosevamo brašno i pravimo udubljenje, u koje sipamo smesu sa kvascem. Umesimo ne mnogo tvrdo testo i uvijamo mokrom krpom. Ostavljamo da...
Kineska anđelikaKineska anđelika
12. april
Sastav kineske anđelike U lekovite svrhe se koristi koren kineske anđelike....
Kineska supa sa makaronamaKineska supa sa makaronama
21. sep.
Makarone se skuvaju u posoljenoj vodi 6-8 minuta. Meso i klice se iseku na ivice. Bujon se stavlja da provri. Suvane makarone se procede i dodaju se u bujon zajedno sa mesom, klicama i kupusom. Supa se kuva 2-3 minuta...
Kineska ljuto-kisela supaKineska ljuto-kisela supa
23. okt.
Prvo što treba da uradimo je da potopimo pečurke u vodu. Nakon što odstoje 30 minuta u šerpi, sipajte bujon, so, soja sos, vodu od pečuraka i narezane na trakice pečurke i bambus. Kuvamo na jakoj vatri dok ne proključa...
Kineska kaša od pirinča (congee)Kineska kaša od pirinča (congee)
28. mart
Luk i beli luk se iseku na sitno. Pečurkama se odstrane panjevi i glavni deo se seče na tanke lente. U zagrejanom ulju se zaprže luk, beli luk i pečurke. Nakon toga se dodaje opran pirinač da se zaprži. Sipa se soja...
Kineski KupusKineski Kupus
27. jun
Kineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici. Štetnost kineskog kupusa U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
Kineska salata sa pirinčanom fidom i krastavcimaKineska salata sa pirinčanom fidom i krastavcima
26. jul
Pirinčanu fidu stavljamo u vrelu vodu i kuvamo oko dva minuta, nakon toga operemo hladnom vodom i ocedimo. Krastavce i šargarepu očistimo i sečemo na trakice ili tanke štapiće. U posudi pomešamo pirinčanu fidu i povrće...
Kineska jaja u čaju (Ča en man)Kineska jaja u čaju (Ča en man)
26. jun
1
Kineska jaja u čaju (Ča en man) su gotova....
Drevna kineska dijeta koja leči kamen u žučiDrevna kineska dijeta koja leči kamen u žuči
11. okt.
Dijeta u kineskoj medicini je iz procedura koje su se koristile u drevnim vremenima od strane mnogih naroda. Do dana današnjeg, veliki broj poštovalaca te tehnike je uspešno prilaže....
Kineski eliksir zdravlja koji restartuje teloKineski eliksir zdravlja koji restartuje telo
26. maj
Predstavljamo vam jedan čudesan eliksir kineskog travara koji otklanja oštećene ćelije u telu i usporava njihov rast. Uzimajte eliksir tokom tri meseca i zdravlje svih organa će se poboljšati. On je kao čudo!...
Lekovita svojstva jujubeLekovita svojstva jujube
16. januar
Jujuba se naziva još i kineska urma koja je u svetu poznata više od 5 000 godina, ali u našoj zemlji tek sada počinje da stiče popularnost....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Kineska mešavina 5 začina Kao što šarena so ili univerzalni začin mogu da sadrže različite sastojke, tako i kineska mešavina ima varijacije, ali klasična je mešavina anisa, karanfilića, sečuanskog bibera, cimeta i...
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
Jujuba ili još kineska urma je jedna od najkorisnijih voćki, ali malo nas zna o njenom korisnom daru prirodi. Jujuba se može sušiti tako da se njeni korisna svojstva povećaju....
Primena i koristi od pirinčanih koraPrimena i koristi od pirinčanih kora
06. april
Za Kineze ovo jelo je od velikog značaja - simbolizuje bogatstvo i uspešnu plodnu godinu kada se služi na kinesku Novu godinu....
Glutenski pirinačGlutenski pirinač
14. avgust
Prema kineskoj medicini, sorte glutenskog pirinča u ljubičastoj i crnoj boji izuzetno su korisne za zdravlje....
Koliko vremena se kuvaju pirinčane špagete?Koliko vremena se kuvaju pirinčane špagete?
19. jun
Kineska kuhinja je zanimljiva i već se uveliko primenjuje u svim domaćinstvima....
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Kako se priprema kineski prženi pirinač Bez obzira gde se nalazite u svetu (sa nekoliko izuzetaka), verovatno ne postoji kineski restoran u vašoj blizini koji niste posetili....
Pikantna azijska svinjetinaPikantna azijska svinjetina
27. feb.
Kinesko jelo je posoli i meša se da se pomešaju sastojci....
Naši KruškaNaši Kruška
22. dec.
Naši se dosta koristi u pripremi egzotičnih recepata kineske kuhinje. Uglavnom se dodaje u salate, ali je veoma ukusna i za sušenje i proizvodnju vina. Kineska kruška nije pogodna za pečenje....
Pirinčano SirćePirinčano Sirće
03. dec.
I kinesko i japansko sirće, a posebno japansko, je slađe i blaže od sirćeta koje se proizvodi na Zapadu, pa iz tog razloga ga ne mogu zameniti u potpunosti....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Đumbir Posebno pogodan za svinjsko pečenje, ćuftice, pečeno prase, kineska jela i supe, voćne salate, deserte od krušaka, jabuka i banana, kolače i sufle....
Salata sa kineskim kupusom i tunjevinomSalata sa kineskim kupusom i tunjevinom
13. dec.
Salata sa kineskim kupusom i tunjevinom je gotova....
Koji su najbolji čajevi za muškarceKoji su najbolji čajevi za muškarce
21. dec.
Kineska šisandra Kineska šisandra je već biljka koju muškarci poštuju. Čaj od nje stimuliše proizvodnju spermatozoida, poboljšava erekciju, produžava polnu radnju....
Kako se kuva sa zamrznutim povrćem?Kako se kuva sa zamrznutim povrćem?
05. januar
1
Sa jednim pakovanjem gotovog zamrznutog kineskog miksa možete brzo i jednsotavno da napravite prženi pirinač sa povrćem ili kineski pirinač sa povrćem i piletinom....
Klasični prženi rezanci na kineski načinKlasični prženi rezanci na kineski način
15. dec.
Pustite kinesko jelo da se kuva tri minuta i rezanci upiju vodu....