Pečene kruške

03/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Veoma lak i neverovatno ukusan recept, sa očaravajućom aromom "
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 komada, krupnije
  • maslac - 4 kašičice
  • šećer - 4 kašičice
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • cimet - nekoliko prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške operite i uzdužno isecite na pola. Očistite ih od semenki.

Tavu, sa dnom koje se ne lepi, premažite maslacem. Kruške poređajte u tavu, tako da isečeni deo bude gore.

U svaku krušku stavite prstohvat cimeta, prstohvat vanilin šećera, po jednu kašičicu šećera i kašičicu maslaca.

Tavu stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 20-25 minuta da se peče.

Kruške servirajte prelivene sosom koji se napravio tokom pečenja.

Uživajte!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti