Domaća adžika

03/07/2018
"Dajte nama špajz, pun domaće adžike i komad hleba, i uopšte nas nemojte tražiti "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano406
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 2 komada
  • paradajz - 1 kg
  • ren - 100 g
  • paprike - 1 kg, slatke
  • beli luk - 100 g
  • sirće - 100 ml, 9 %
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće operemo tekućom vodom.

Paprike očistimo od drške i skidamo semenke.

Ren izrendamo, a beli luk oljuštimo i isečemo.

Uz pomoć štapnog miksera sameljemo sve sastojke.

Dobro promešamo i dobijenu smesu stavljamo na vatru.

Kuvamo na tihoj vatri oko sat-dva.

Pripremamo tegle, punimo ih i sterilišemo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar