Hrskavi hlepčići Zemičke

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
03/07/2018
"Miris koji se širi iz kuhinje i zadovoljni dečiji osmesi su dva glavna razloga da zapišete recept za hrskave hlepčiće zemičke "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano210
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • so - 1/2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • mlaka voda - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U delu vode rastvorite kvasac i promešajte. U posudu sipajte aktivirani kvasac, dodajte so, sirće i maslinovo ulje. Dodajte brašno u porcijama i zamesite meko testo. Ako je potrebno dodajte još brašna.

Ostavite testo na toplom da nadođe.

Podelite nadošlo testo na osam lopti.

Namažite ruke i oblikujte zemičke.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Napravite prorez po površini - krst, uz pomoć oštrog noža.

Pecite zemičke u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni, dok ne dobiju roze boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar