Pile na katalonski način

06/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Raskošno pile sa mediternaskim ukusom - jedan neverovatan i ukusan predlog za ručak "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano184
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i ravnomerno pržite pileće filee oko 10 minuta. Izvadite ih u tanjir.

U tiganju propržite iseckan luk, beli luk i papriku. Dodajte iseckan paradajz, šeri, šafran i sipajte malo vode. Ostavite da se krčka, dok se ne obrazuje gusti sos.

Dodajte pile, štapić cimeta, lovorov list, so i biber. Ostavite jelo da se kuva ok 30 minuta na tihoj vatri.

Posebno, u manjem tiganju, zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i propržite bademe i preze. Sklonite sa vatre i pomešajte sa alevom paprikom.

Poslužite pile sa sosom i preko stavite malo zaprške. Poslužite pile na katalonski način dok je toplo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti