Ćuftice od leblebija

Ćuftice od leblebija
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
07/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Kao i njihova braća od mesa, ove ćuftice od leblebija piju baš mnogo piva"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i pečurke sitno iseckajte i propržite u tiganju sa malo ulja (oko 2-3 minuta). Začinite karijem.

U blenderu sameljite semenke suncokreta i semenke bundeve, zajedno sa 2-3 čena belog luka.

U poseboj posudi sipajte proceđenu teglu leblebija i smesu od pečuraka i luka.

Sameljite na pire i u njih dodajte samlevene semenke zajedno sa jednim belancem i sitno iseckanim peršunom.

Smesu dobro promešajte i začinite solju po ukusu.

U plehu, obloženim papirom za pečenje, oblikujte ćuftice. Pospite susamom i pecite 20-30 minuta na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: