Pečena patka sa pivom i jabukama

09/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Neodoljiva kombinacija ukusa i aroma, koja će vas osvojiti "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca78
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad /1.5 kg/, može i 2 manje
  • biljno ulje - 3 kašike
  • dižonski senf - 2 kašike
  • jabuke - 5 komada, srednje, malo kisele
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 veća
  • majčina dušica - 1 struk
  • beli uk - 5 čenova
  • pivo - 200 ml, tamno
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Senf, alevu papriku i isitnjene čenove belog luka pomešajte sa malo soli i istrljajte patku.

Neka tako odstoji 2-3 sata na hladnom mestu.

Jabuke, luk i šargarepu krupno iseckajte.

Poređajte u vatrostalnu činiju, pa zatim stavite i patku, u koju ste stavili nekoliko komadića jabuke i majčinu dušicu.

Posolite i prelijte uljem i pivom.

Pecite sa staklenim poklopcem sat vremena na 180 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti