Krofnice sa nadevom od domaćeg krema

09/07/2018
"Ne znamo za dijete, ali znamo kako se prave savršene krofnice sa nadevom od domaćeg krema "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 4 supene kašike, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 4 supene kašike
  • vanila - 3 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica, sa mirisom pomorandže
  • so - 2 prstohvata
  • sveže mleko - 1 šolja
  • suvi kvasac - 14 g (2 kesice od po 7 g jedna)
  • brašno - 2 šolje, tip 650
  • brašno - 3 šplje
  • za domači krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 10 supenih kašika
  • brašno - 8 supenih kašika
  • maslac - 50 g
  • za dekoraciju
  • čokolada - 50 g
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte i mutite (ja mikserom) jaja, šećer, vanilu, kravlji maslac, so, kvasac i toplo mleko.

U pleh prosejte brašno i napravite udubljenje, u koje sipate smesu od jaja i kvasca. Zamesite meko testo koje se ne lepi, ostavite ga na 45 minuta.

Razvucite na koru debljine 0.5 cm i secite krugove prečnika 6 cm. Dobijate oko 40 komada.

Krofnice pržite u ugrejanom ulju na umernoj temperuri.

Hladne napunite nadevom po želji i pospite šećerom u prahu, ili različitim topingom. Punite uz pomoć šprica, ako nemate takav - isecite krofnice.

Ja sam ih napunila domaće pripremljenim kremom i prelila rastopljenom čokoladom.

Priprema domaćeg krema:
Umutite belance na sneg sa malo šećera u prahu.

U šerpi umutite žumanca, brašno, deo šećera sa 1 šoljom mleka.

U drugoj šerpi sa kuvajte preostalo sveže mleko sa šećerom, rastopljenim u njemu.

Kad provri, lagano i uz neprestano mešanje žicom dodajte smesu od žumanaca. Ostavite na vatri, mešajte ponovo dok se ne zgusne. Skinite, dodajte maslac i vanilu i ostavite da se ohladi.

U hladan krem stavite belanca, umućena na sneg, mešajte pažljivo spatulom odozgo na gore.

Dobijate jedan mnogo mekan krem za krofnice.

A one su odlične, meke i pune krema! Toplo ih preporučujem!

Neka vam je slatko!

* Možete koristiti samo brašno tip 500, ako nemate tip 650.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti