Džinovski sendvič

13/07/2018
"Idealan doručak za celu porodicu - osladiće im se i tražiće još "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano466
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 4 kriške
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda za hleb - ½ kašičice
  • sir - 1 šolja, izmrvljen
  • ulje - 2 supene kašike
  • salama - 1/3 šolje, sitno iseckana
  • jaja - 2 komada, mala
  • maslac - za premazivanje
  • pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Namažemo mali pleh maslacem. Poređamo 3 kriške i 1 celu izlomimo i stavljamo u praznine između 3 kriške. Razbijemo dva jajeta u posudi.

Umutimo jaja žicom. U 1 šolju kiselog mleka stavljamo sodu za hleb i ostavljamo sa sa strane da se aktivira. Dodajemo kiselo mleko u jaja i mutimo. Dodajemo ulje, oko 2 supene kašike.

Salamu isečemo na kockice. Izgnjelimo tvrdi sir viljuškom ili rukom. Treba nam jedna puna šolja. Stavljamo sve u posudu i promešamo ali kašikom da se sve dobro pomeša. Sipamo kašu na hleb i ravnomerno rasporedimo kašikom, da ima svuda.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov doručak. Dobijamo gigantski sendvič. Kad se ispeče i odozgo i odozgo, vadimo ga i serviramo u veliki okrugli tanjir. Ne raspada se, ostaje ceo.

Kad jedemo, lomimo ga.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar