bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela pod Sačem»Sač sa tri vrste mesa

Sač sa tri vrste mesa

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Početnik
121998521
Sač sa tri vrste mesa
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 2
14/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ako niste odlučili šta da pripremite danas za jelo, ovaj sač sa tri vrste mesa, paprikama, šargarepom i kačkavaljem je savršena gozba za vas"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečemo na kockice i u njega dodajemo prstohvat soli i 1 supenu kašiku ulja. Lepo promešamo i stavljamo u ugrejan glineni sač (sač stavljamo na hladnu ringlu, inače će pući), često mešamo da meso ne ostane živo.

Kad meso bude polugotovo, dodajemo i povrće (povrće takođe očistimo i sečemo na ne mnogo velike komade), oljuštene paprike dodajemo pred sam kraj.

Čim povrće omekša, dodajemo so, koliko je potrebno, posipamo prstohvatom čubra i mešamo još 1-2 minuta, nakon toga skidamo sač sa vatre i posipamo rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: