Jednostavan čizkejk u posudicama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
16/07/2018
"Danas ćemo zapanjiti sve sa ovim laganim čizkejkom, ali tajnu ćemo odati samo vama "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano314
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, čajni (230 g)
  • kisela pavlaka - 1 kofica (400 g)
  • krem sir - 2 pakovanja (375 g)
  • maslac - 1 pakovanje (125 g)
  • šećer - 5 kašika
  • slatko - 1 teglica (240 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje u mrvice i dodaje se istopljeni maslac. Promeša se dobro i rasporedi se po dnu posude.

Ovde je izbor na vama, možete u posudi za pečenje (okrugloj ili pravougaonoj), možete u teglicama, u čašama, kako odlučite. Ja sam ga pravila i u pravougaonoj posudi i u činijicama.

Nebitno kakava je posuda, sipajte, poravnajte i ostavite na hladnom mestu. U posudi pomešajte pavlaku, krem sir i šećer. Promešajte lagano mikserom na najmanjoj brzini.

Sipajte gotov krem preko podloge od keksa, rasporedite ga ravnomerno i stavite u frižider na dva sata.

Na kraju prekrijte slatkom, ponovo po vašem ukusu i vratite čizkejk u frižider na još 3-4 sata.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar