Pide sa sirom i kačkavaljem

17/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Neverovatno ukusni i punjeni hlepčići - napravljeni po originalnom turskom receptu "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano310
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac u posudu sa toplim svežim mlekom i šećerom, da naraste. U tavu sipajte brašno, so i dodajte kvasac i jaje.

Zamesite meko testo, koje s ene lepi. Ostavite ga da naraste 30-40 minuta dok se ne udvostruči.

Podelite ga na lopte i svaku loptu razvijte u malu okruglu koru. Pripremite nadev, tako što ćete umutiti jaja, dodati izmrvljeni sir i narendani kačkavalj.

Dobro promešajte. U sredinu krugova stavite nadev, a krajete presavijte ka unutra, da dobijete čamac.

Poređajte u tavu, a krajeve premažite umućenim žumancetom i posipajte susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rern na 180 stepeni dok ne porumeni, oko 25 minuta. Ukusno jelo!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti