Ćufte sa glazurom od meda i belog luka

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
20/07/2018
"Kada pomešate malo meda sa kečapom i začinima, dobijate Vau efekat, kao i aplauz gostiju "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije35
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj činiji pomešajte jaja i mleko. Dodajte prezle i mrvice hleba, isitnjeni luk, so i biber.

Dodajte mleveno meso i dobro zamesite smesu. Od nje napravite loptice veličine oraha.

Poređajte ćufte u tavu obloženu papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se peku 12-1515 minuta dok ne porumene.

U međuvremenu u tiganju zagrejte maslac i sotirajte beli luk dok ne omekša. Dodajte kečap, med i soja sos. Smanjite temperaturu i neka se sve krčka 2-3 minuta.

Dodajte ćufte u sos i pažljivo promešajte, da se pokriju glazurom. Poklopite i neka se krčkaju još 5 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar