Lagan čokoladni kolač

21/07/2018
"Pravimo drugu kafu da bismo imali opravdanje da pojedemo i drugo parče čokoladnog kolača "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano246
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • kakao - 2 supene kašike (pune)
  • šećer - 5 supenih kašika
  • ovsene pahuljice - 2 supene kašike
  • crna čokolada - 2 supene kašike, izrendana
  • brašno - 9 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • voda - 100 ml
  • rum - 1/2 ampule
  • ulje - za premazivanje
  • za glazuru
  • crna čokolada - 40 g
  • maslac - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined U posudu stavljamo redom: pavlaku, sveže mleko, kakao, šećer i ovsene pahuljuce. Mutomo kratko mikserom da se sastojci pomešaju, smesa treba da se udvostruči.

Nakon toga dodajemo ampulu ruma, brašno i vodu. Mešamo pažljivo (kašikom) dok ne dobijemo homogenu smesu (gušću od testa za kolač).

Na kraju dodajemio rendanu čokoladu i ponovo mutimo.

Namažemo dno pravougaonog silikonskog kalupa za pečenje i prebacujemo smesu u njega. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni oko 35-40 minuta (ili dok ne bude gotovo).

Gotov kolač vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi 10-15 minuta.

Za to vreme na vatri rastopimo prirodnu čokoladu i masalc (mešanjem) da dobijemo čokoladnu glazuru.

Njom namažemo kolač i izvadimo ga iz kalupa za pečenje.

Kolač ima bogat ukus i miris čokolade :)slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar