Meki đevreci sa šunkom i kačkavaljem

21/07/2018
"Postoji mnogo ukusnih đevreka, ali naši najomiljeniji su baš ovi - sa šunkom i kačkavaljem "
Priprema95 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno120 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml, mlako
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 1 - 2 supene kašike ili ulje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sveži kvasac - 30 g
  • brašno - 500 g
  • nadev
  • šunka - 150 g, izrendana
  • kačkavalj - 250 g ili sir, izrendani, može i dvoje ukupno 250 g
  • maslac - 90 g, mek
  • majčina dušica - 2 supene kašike, po želji
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 kom.
  • sveže mleko - 1/2 supene kašike
  • još
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo kvasac u posudu, 2-3 supene kašike brašna, polovinu mleka i šećer, lepo promešamo i ostavljamo 10-15 minuta. Prosevamo brašno u drugu posudu, dodajemo i preostalo mleko, aktiviranio kvasac, so, jaje i maslac.

Mesimo dok ne dobijemo meko testo, oko 10 minuta. Nadolazi oko 40 minuta i podelimo na dva dela, svaki razvijemo oklagijom na pravougaonu koru, namažemo maslacem, kačkavaljem, šunkom.

Posle presavijamo na dva dela i razvijamo oklagijom, a posle sečemo na trakice. Svaku uvijamo i pritiskamo u krug.

Ređamo na papir za pečenje, nadolalzi oko 30 minuta i namažemo žumancem i mlekom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar