Jedinstvena pašteta od tikvica sa sitnim sirom

22/07/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Jedinstveno ukusna pašteta od tikvica sa sitnim sirom - vodi u zavisnost "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva, oljušti se i iseče na kocke. Operu se tikvice, iseku na kocke sa korom i kuvaju u posoljenoj vodi 10-15 minuta.

Sipaju se u cediljku, odozgo se pritiska kašikom i ostavlja se da se dobro ocedi voda. najbolje tokom jedne noći.

Sledećeg dana mešaju se u posudi blendera, secku ili pomoću ručnog miksera, tikvice i krompir.

Dodaje se majonez, kiselo mleko, isečena mirođija, čenovi belog luka i sitan sir. Naliva se maslinovo ulje, so, limunov sok i sve se pasira u glatku smesu.

Pasirala sam pomoću secka dva puta, posle sam sve pomešala u posudi, probala za ukus i servirala ohlađeno. Jedinstveno ukusna pašteta, jede se sa pitom - đakonija!

Drugi deo tikvica sam pasirala sa dva tri parčeta šunke - blago dimljeni ukus idealno dopunjuje paštetu, tako da može da se improvizuje sa ukusom!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar