Pileći kebap

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
333
11
360
Pileći kebap
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 5
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Top predlog za ručak - sočni pileći kebap"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada, zelene
  • paradajz - 3 komada, srednji
  • tikvice - 1/2 komada
  • krompir - 3 komada, srednji
  • sok od paradajza - 5 - 6 kašika
  • voda - 100 ml
  • so
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • miks povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu operite i ocedite. Isecite na komadiće i stavite u odogovarajuću tavu.

Povrće očistite i operite.

Luk krupno iseckajte, paradajz - na kockice, krompir - na tračice, paprike - kruno, a tikvice - po želji.

Povrće rasporedite oko piletine. Dodajte začine.

U 100 ml vode raszmutite sok od paradajza i prelijte kebap. Pomoću drvene kašike promešajte, da se sve pomeša dobro.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok jelo ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: