Špageti sa sosom Bolonjeze sa pečurkama
bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špageti sa sosom Bolonjeze sa pečurkama

Špageti sa sosom Bolonjeze sa pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Špageti sa sosom Bolonjeze sa pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
"Omiljeni klasični špageti sa sosom Bolonjeze i svežom notom aromatičnih pečuraka"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Špageti se skuvaju u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Za to vreme se sprema sos Bolonjeze.

Prvo se očiste pečurke, iseku se na kriške i isprže se u malo masnoće. Luk, šargarepa i beli luk se iseku na sitno i stavljaju se u pečurke.

Nakon što se proprže dodaje se mleveno meso. Dobor je da bude samo od telećeg mesa, ali nije obavezno.

Sos se meša i čim se mleveno meso pretvori u mrvice dodaje se crno vino.

Nakon što ispari dodaje se mleveni paradajz. Sos se soli po ukusu, dodaju se začini i osavlja se da se zgusne.

Gotovi i oceđeni špageti se serviraju sa sosom, narendanim parmezanom i listićima svežeg bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: