Posna severnjačka ljutika

24/07/2018
"Autentičan ukus sa severa, gde se pripremaju najukusnije ljutike "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike i patlidžan operite i stavite u šerpu sa poklopcem da se popare. Tako je lakše da se oljušte.

Paradajz stavite u šerpu sa vrelom vodom na 1-2 minuta.

Nakon toga oljuštite povrće, sitno iseckajte i uz pomoć gnječilice izgnječite zajedno sa belim lukom i peršunom.

Ja sam imala mladi beli luk i stavila sam dva struka.

Nemojte preterivati sa gnječenjem, da ne biste dobili kašu.

Na kraju ljutiku začinite uljem i solju po ukusu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti