Pečena jagnjeća kolenica

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Pečena jagnjeća kolenica
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
25/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Sigurno je najukusniji deo jagnjeta pečena jagnjeća kolenica, da li se slažete sa nama"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća kolenica - 2 komada, po oko 360 g svaka
  • ulje - 200 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • nana - 5 - 6 strukova, sveža
  • majčina dušica - 5 - 6 strukova, sveža
  • maslac - 100 g
  • so
  • biber
  • za prilog
  • pirinač - 1 šolja
  • bujon - 4 šolje
  • maslac - 100 g
  • so
  • mladi luk - 2 struka
  • biber - prstohvat, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo masnoću, zajednosa alevom paprikom, nanom, majčinom dušicom i biberom.

Dobro promešamo da se sve pomeša.

Jagnjeće kolenice posolimo i namažemo gotovom smesom.

U pleh stavljamo kolenice, vodu do 1/3 od visine pleha.

Odozgo stavljamo maslac na krupnije komade.

Pokrivamo pleh aluminijumskom folijom i stavljamo u rernu na 230 stepeni, oko 2 sata.

Kad bude gotovo, skidamo foliju i pečemo.

Za dodatak skuvamo pirinač, u tiganj stavljamo maslac, nakon toga sitno iseckan luk i na kraju pirinač. Dodajemo i bujon i ostavljamo da bude gotovo. Posolimo i dodajemo biber po želji.

Serviramo po jednu kolenicu sa kuvaim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: