Janija sa teletinom i pirinčem

Janija sa teletinom i pirinčem

Janija sa teletinom i pirinčem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
25/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
"Nije potrebno da jelo bude komplikovano, da bi bilo ukusno - evo ova ukusna teleća janija na primer"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 700 g (mlado)
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • vino - 50 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teletinu na zalogaje i marinirajte ga u vinu. Ostavite da odstoji nekoliko sati.

Isecite luk i šargarepu i stavite da se dinsta. Dodajte teleće meso i zajedno ga dinstajte, nakon toga pospite alevom paprikom i sipajte vodu.

Ostavite da se krčka na tihoj vatri, kasnije dodajte paradajz pire i oprani pirinač.

Ostavite janiju da se kuva, mešajte s vremena na vreme.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: