Pržena baltička haringa

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
27/07/2018
"Najukusnije meze uz pivo, koje daje organizmu nezameljive omega-3 masne kiseline "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano693
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • baltička haringa - 1 kg
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • brašno - 1/2 šolje, belo pšenično
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
  • limun - 2 komada
  • peršun - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Baltička haringa - to je baltička sitna riba iz porodice haringi. Čisti se lako i sprema se brzo. Izuzetno je korsina, sadrži esencijalne omega-3 masne kiseline, vitamine PP, E, C, A, bogata mineralima kalcijumom, fosforom, magnezijumom i još gomilom korisnih materija.

Ribice se očiste od iznutrica, sklanjaju se glave i repovi i peru se dobro pod tekućom hladnom vodom. Ocedi se od vode i suši se.

U odgovarajućoj posudi se pomešaju kukuruzno i belo brašno, kašika soli i kašičica bibera.

Ribice se valjaju dobro u smesu, dok se dobro utrljaju i stomaci. Ako želite možete da prebacite smesu za valjanje u kesu i da stavite ribe unutra, da rastresete kesu energičnim pokretima.

U duboki tiganj sa dovoljno dobro zagrejanim uljem se spušta po nekoliko ribica i zaprže se dok se ne zarumene sa obe strane.

Ispržene ribe se stavljaju preko rešetke i kuhinjskog ubrusa na kratko da se ocede od masnoće i da ostanu hrskave.

Serviraju se sa kriškama limuna i strukovima mladog peršuna i sa dovoljnom količinom dobro ohlađenog piva.

Prijatno i nazdravlje!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar