Marinirane lignje na roštilju

28/07/2018
"Zašto se plašite škampa, toliko lako se pripremaju da samo treba da ugrejete roštilj i pola posla je gotovo "
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano244
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 komad, tuba
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • soja sos - 1 supena kašika
  • senf - 1 kašičica
  • beli biber - prstohvat
  • origano - prstohvat, po želji
  • kečap - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Lignju zajedno sa pipcima dobro očistimo od kožice koje liče na nešto plastično što se stvorilo u unutrašnjosti. Dobro operemo i ocedimo od vode.

U posudi pomešamo maslinovo ulje, izgnječeni beli luk, soja sos, senf, kečap, origano (po želji) i beli biber. Promešamo.

Lepo namažemo lignju dobijenom marinadom i ostavljamo da odstoji na hladnom minimum 30 minuta, najbolje oko sat vremena.

Lignju pečemo na prethodno ugrejanom i namazanom roštilju dok ne bude gotova.

Pečenu lignju serviramo isečenu na krugove, samostalno sa kriškom limuna ili u društvu svežeg povrća po vašem izboru.

Neka vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar