Čokoladni mus sa rumom

29/07/2018
"Ako želite da nekome napravite kompiment, poslužite ga nežnim čokoladnim musom sa rumom "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml, tečna
  • crna čokolada za kuvanje - 230 g
  • maslac - 100 g
  • šećer - 150 g
  • jaja - 5 komada
  • rum
  • instant kafa
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavimo 150 ml tečne pavlake da provri, skidamo sa vatre i dodajemo izlomljenu čokoladu.

Mešamo dok se čokolda ne rastopi i dodajemo maslac. Mešamo dok se i ona ne rastopi.

Dodajemo 1-2 kašičice instan kafe, mešamo i ostavljamo smesu da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Za to vreme umutimo žumanca sa 100 g šećera i jednom kašičicom ruma na gustu penu. Mutimo 10 minuta.

U drugoj, suvoj posudi umutimo belanca sa 50 g šećera na čvrstu penu. Čim se čokoladna smesa ohladi i nju umutimo na mekan i sjajan krem i počinjemo da sjedinjujemo tri smese.

Prvo po malo dodajemo smesu od žumanaca u čokoladnu i pažljivo mešamo spatulom. Nakon toga takođe pažljivo dodajemo belanca u dobijenu smesu od čokolade i jaja.

Mus je gotov, rasporedimo ga u čaše za desert do pola, a preko stavljamo preostalu slatku pavlaku, koju smo umutili na mekan krem sa šećerom po ukusu i jednom vanilom.

Ostavljamo da se ohladi u frižideru bar 2-3 sata.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar