Paradajz punjen pirinčem i pestom

Paradajz punjen pirinčem i pestom
Fotografije: Veselina Konstantinova
30/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
"Nismo verovali da jedan punjeni paradajz može da bude toliko ukusan"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pirinač u hladni vodu na oko 30 minuta. Operite i kuvajte dok ne bude potpuno gotov.

Očistite spanać i blanširajte ga.

Pomešajte pirinač sa spanaćem, dodajte so i 1 supenu kašiku pesta. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Odsecite poklopac na pradajzu i očistite unutrašnjost uz pomoć kašike.

Napunite paradajz smesom od pirinča, pospite maslinovim uljem i poređajte paradajz pleh za pečenje. Poklopite.

Stavite paradajz u ugrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite oko 20 minuta - dok paradajz ne omekša.

Servirajte sa svežom majčinom dušicom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: