Voćni žele od tropskog voća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
31/07/2018
"Nevini smo po optužbi za kidnapovanje i zatvatranje tropskog voća, samo smo pravili ukusan žele "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano437
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mango - 1 komada
  • breskve - 2 komada, konzervirane
  • kivi - 5 komada
  • limun - 1/2 limuna
  • želatin - 15 g
  • voda - 400 ml
  • šećer - 4 kašike
  • sirće - 5 kašika, belo vinsko
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo u uboku posudu pola vode i stavimo je da provri. Dodajemo šećer dok neprestano mešamo dok se potpuno ne istopi. Sklanjamo šećerni sirup sa ringle, nalivamo preostalih 200 ml vode i dodajemo sirće i želatin.

Oko trećina dobijene smese se naliva u odgovarajući pravougaoni kalup i stavlja se 30-40 minuta u frižider, da se stegne.

Breskve i mango isečemo na sitne kocke, a kivi na krugove.

Stavljamo pola kivija preko želea, posipamo ih kockama manga i breskvama i prelivamo sa još trećinom sirupa. Ponovo vraćamo posudu u frižider i čekamo novih 30-40 minuta da se stegnu.

Preko želea poređamo preostale kriške kivija i prelivamo ostatkom smese od želatina. Stavljamo u frižider dok se desert ne želira potpuno.

Pre serviranja okreće se na odgovarajući tanjir i pokriva se na 2-3 minuta vrućom krpom (tako se lakše vadi iz posude).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar