Domaća slanina sa morskom solju

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
01/08/2018
"Kažemo domaća slanina, a vi već zamišljate meraklijsko meze, veselo društvo i razgovor pred kaminom "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - sa kožom
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Posuda, gde ćete praviti slaninu, ne treba da bude mnogo veća od količine slanine.

Kada izaberete posudu slaninu isecite, po mogućstvu, koliko je i sama posuda.

Treba da se ređa dosta zbijeno.

Na dno posude isipajte oko 1-2 cm morske soli.

Prvo stavite parče slanine sa kožom nadole, pa zatim stavite preko njega drugo, sve dok ne popunite red u posudi.

Zatim ponovo posipajte morsku so tako da pokrije celu slaninu.

Onda poređajte drugi red sa kožom nadole i ravnomerno posipajte so svuda.

Tako ređajte svu slaninu, tako da poslednji red bude slanina sa kožom nagore i posle nje ponovo oko 2 cm soli.

POsudu zatvorite poklopcem i neka tako odstoji 20 dana.

Može se konzumirati nakon što određeni period prođe.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar