Punjeni krompir sa pečurkama i majonezom
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Punjeni krompir sa pečurkama i majonezom

Punjeni krompir sa pečurkama i majonezom

Punjeni krompir sa pečurkama i majonezom
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
1 / 5
01/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
"Super predjelo, odgovarajuće čak i za goste koji ne jedu meso"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite i isecite na kockice, propržite u maslacu. Dinstajte oko 3 minuta, nakon toga dodajte u njih sitno iseckan luk, smanjite vatru i ostavite da se dinsta još 7 minuta.

Skinite smesu sa vatre i dodajte prezle, majonez, začinite solju i biberom i promešajte.

Prethodno skuvajte ceo i neoljušten krompir, isecite na pola. Kašikom izvadite unutrašnjost da dobijete nešto kao čamac. Napunite ih nadevom li ih prebacite u pleh, namazan sa malo maslaca.

Stavite pleh u rernu na 15 minuta na 200 stepeni. Nakon toga izvadite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite čamce od krompira dok kačkavalj ne porumeni.

Prelijte gotove čamce od kačkavalja maslacem, rastopljenim na tiganju. Servirajte tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: