Način pripreme
U posudi umutite jaja, u njih dodajte mekani kravlji maslac i med. U drugu posudu stavite prosejano brašno, pomešano sa brašnom od rogača, sodom, praškom za pecivo i začinima: cimertom, zvezdastim anisom, korijanderom, izrendanim muskantnim oraščićem i kardamonom.
U tečne sastojke dodajte po malo od suvih i mešajte energično dok ne dobijete meko testo.
Kad testo bude gotovo, uvijte ga u streč foliju i stvite u frižider na 2 sata. U pleh stavite papir za pečenje.
Rerna treba da bude prethodno ugrejana. Kidajte komad od testa i razvijte oklagijom na koru. Isecite krugove čašom od rakije ili drugom, manjeg prečnika.
Poređajte medenjake u pleh, obložen papirom za pečenje. Peku se veoma brzo, dok ne promene boju. Ne treba da ih prepečete.
Kad se medenjaci ohlade, namažite ih rastopljenom čokoladom i po želji pospite šećernim ukrasom.