Način pripreme
U ugrejanu vodu stavljamo 2 supene kašike brašna i šećer. Dodajemo kvasac i mešamo kašikom. Pomešamo kvasac i ostavljamo na toplom da nadođe. Prosevamo brašno u posudu.
Pomešamo sveže mleko i preostalu vodu. Tečnost treba da bude mlaka. U sredini pravimo udubljenje i stavljamo so, ulje i vodu sa svežim mlekom. Zamesimo meko testo. Namažemo testo uljem i stavljamo ga u veliku šerpu, takođe namazanu.
Pokrivamo folijom i ostavljamo da nadođe tokom noći. Drugog dana vadimo. Testo je nadošlo. Delimo ga na lopte jednake velilčine. Pospemo radnu površinu brašnom i svaku loptu razvlačimo.
Da se ne bi lepilo, takođe posipamo i oklagiju ako je potrebno. Razvučemo na elipsu svaku lopti, približno prečnika 17/12.
U široki deo dole, po dužini stavljamo marmeladu i uvijamo napred, ne podvijamo Treba da dobijetmo roščiće. Stavljamo list papira u pleh rerne i poređamo roščiće.
U posudi viljuškom umutimo žumance i sveže mleko, namažemo roščiće četkom. Odozgo posipamo šećerom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Neka vam je slatko! Jedemo sa kompotom.