Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Roščići sa marmeladom

Roščići sa marmeladom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Roščići sa marmeladom
Fotografije: Mariana
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Dobro jutro, danas za doručak smo se mi postarali i pripremili smo aromatične roščiće sa marmeladom"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 50 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • brašno - 650 g
  • voda - 125 ml
  • sveže mleko - 125 ml
  • ulje - 60 ml
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 2 supene kašike, u žumance
  • ulje - za premazivanje testa
  • šećer - za posipanje
  • marmelada - od šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

U ugrejanu vodu stavljamo 2 supene kašike brašna i šećer. Dodajemo kvasac i mešamo kašikom. Pomešamo kvasac i ostavljamo na toplom da nadođe. Prosevamo brašno u posudu.

Pomešamo sveže mleko i preostalu vodu. Tečnost treba da bude mlaka. U sredini pravimo udubljenje i stavljamo so, ulje i vodu sa svežim mlekom. Zamesimo meko testo. Namažemo testo uljem i stavljamo ga u veliku šerpu, takođe namazanu.

Pokrivamo folijom i ostavljamo da nadođe tokom noći. Drugog dana vadimo. Testo je nadošlo. Delimo ga na lopte jednake velilčine. Pospemo radnu površinu brašnom i svaku loptu razvlačimo.

Da se ne bi lepilo, takođe posipamo i oklagiju ako je potrebno. Razvučemo na elipsu svaku lopti, približno prečnika 17/12.

U široki deo dole, po dužini stavljamo marmeladu i uvijamo napred, ne podvijamo Treba da dobijetmo roščiće. Stavljamo list papira u pleh rerne i poređamo roščiće.

U posudi viljuškom umutimo žumance i sveže mleko, namažemo roščiće četkom. Odozgo posipamo šećerom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Neka vam je slatko! Jedemo sa kompotom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: